ERDON Helyi hírek

2019.06.06. 17:55

EduTrust felkészítő központ, kurzusok nyáron is

Közel három év működés után az eduTrust felkészítő központ hallgatói egy újabb iskolaév végéhez érnek, és a júliusi hónapban kezdődő új tanévre készülnek.

Közel három év működés után az eduTrust felkészítő központ hallgatói egy újabb iskolaév végéhez érnek, és a júliusi hónapban kezdődő új tanévre készülnek. „Kezdetben nem terveztünk nyári oktatást is, aztán rájöttünk, hogy a nyári időszak sokak számára az egyetlen esély arra, hogy tananyagokat, hiányosságokat pótoljanak be, és kellően felkészüljenek a következő évre. Például a VII. osztályt végzettek számára nagyon jó alkalom az előző években tanultak átismétléséhez, illetve a következő évi tananyag átnézéséhez – kifejezetten ehhez van speciális programunk. Ezáltal a diákok egy sokkal kiegyensúlyozottabb hozzáállással vészelhetik át a vizsgák nagy nyomást gyakorló időszakát. Nagy hangsúlyt fektetünk az érzelmi kiegyensúlyozottságra” - nyilatkozta Anca Apolzan, az eduTrust központ koordonátora.

Hogyan kezdődött az egész?

„Mint pszichológus, mindig is arra vágytam, hogy a szülőkkel dolgozzak, hogy támaszt nyújtsak nekik gyermekeik neveltetésében. Úgy gondolom, hogy nekünk, mint szülőknek, folyamatos fejlődésre van szükségünk gyermekeink oktatását tekintve. Felfedeztem, hogy a szülők legértékesebb öröksége a gyermek, és ha a családi kapcsolatok egészségesek, a gyermek esélyei annál magasabbak. A tantervi igények nagyon sok időt követelnek meg, és ez gyakran stresszt okoz a szülőknek és a gyerekeknek is, feszültséget hozva létre a családon belül. Egy olyan helyre vágytunk, ahol a diákok és a szülők is megtalálják azt a támaszt, amelyre szükségük van a nevelés és oktatás tekintetében. Egy a hagyományostól eltérő környezetet képzeltünk el, amely a hangsúlyt a hallgató és tanár közötti szoros kapcsolatra fekteti, illetve a tanulás módszertanára” - vallota Anca Apolzan.

Az eduTrust csapata

A csapat egy szakképzett személyzetből áll, amely elkötelezetten igyekszik egy megfelelő és amennyire csak lehet személyre szabott programot biztosítani minden hallgató számára. A csapat tagjai kiemelten figyelnek a diákok célkitűzéseire és sikereik elérésére, a tanár-diák kapcsolat ezáltal is megőrzi szorosságát. A diákok izgatottan és várakozva pihennek le a vizsgákat megelőző estéken. Számunkra létfontosságú a diákok, szülők és oktatók kényelme is, illetve az, hogy mindegyikőjük szabadon kifejezhesse gondolatait, véleményeit.

Az eduTrust kliensei

Aleplvünk az, hogy a kiemelkedő tanulmányi eredményekkel rendelkező diákok mellett olyanokkal is együtt dolgozzunk, akiknek jelentős javulásra van szükségük. „Úgy hiszem, a gyerekeknek magyarázatokra, támogatásra, türelemre és értékelésre van szükségük. Így tehát vannak szín tizes tanulóink, de jöttek hozzánk bukott diákok is, akik mostmár jó eredményekkel rendelkeznek, növekedett az önbizalmuk, és meg is kedvelték azokat a tantárgyakat, amiket annyira „utáltak” - magyarázta Anca Apolzan.

EduTrust kurzusok

Matematika, román, angol, német nyelv és irodalom diákok, egyetemisták és felnőttek számára, fizika, kémia, informatika kurzusaink vannak. 2019 júliusában C++ informatika-kurzust indítunk líceumosok számára, Python program kurzust, és informatika-kurzust gimnazisták számára (http://www.edutrust.ro/ro/cursuri-specializate.html). Ezek a kurzusok nyár közben is folytatódnak majd. A nyári kurzusok előnye, tapasztalataink szerint az, hogy ebben az időszakban sem a diákok, sem a szülők nem éreznek nagy nyomást a tanulás miatt. Az itt tanulók sokkal könnyebben kezdik meg a következő iskolai tanévet is, jobban bízva saját képességeikben.

Eredmények

Legfontosabb célkitűzéseink egyike, hogy diákjaink önbizalma kézzelfogható mértékben növekedjen, pozitív élményként éljék meg az iskolai és otthoni tanulást, nyerjenek bátorságot és váljanak önálló tanulókká. Megtanulják az információkeresés fortélyait, így idővel egyre több tudásra vágynak majd, hiszen látják, hogy mi mindenre képesek. Természetesen a vizsgákkal és iskolai kihívásokkal szembeni saját elvárásaik elérése nálunk alapkövetelmény. Az eduTrust eredményeit jól tükrözik a diákok és szülők tapasztalatai is.

Tapasztalatok

Egy 8-os diák édesanyja: „Köszönjük az eduTrust profizmusát, amelyet az oktatási és érzelmi téren is megmutatott támogatással bizonyítanak. Személy szerint különösen értékelem, hogy a tanárok amellett, hogy segítenek a gyerekeknek megérteni egy-egy tananyagot, időt fektetnek a lelki támogatásba is. Bizalommal ajánlom minden szülőnek az eduTrust központot. Köszönjük!”

Egy 8-os édesapja: „Úgy gondolom, hogy a gyermekem felkészítése nagyon hasznos volt. Amellett, hogy lényegesen jobban felkészült, megértette azt is, hogy az iskolát másképp is meg lehet csinálni, közvetlenebb, megértő tanárokkal, akik egyenlőként kezelik a diákokat. Igazolni tudom, hogy az eduTrust-tal való kapcsolatunk nagyon jó volt, és szívesen ajánlom másoknak is”.

Egy 6-os édesanyja: Számomra egy olyan újszerű módszer volt ez, amely igazán lenyűgözött. A gyerekem jelenlegi szintje magasabb, mint amennyit kinéztem belőle. Köszönöm!” A 6-os diák: „Nagyon sokat tanulok, kedvelem a tanárokat, főleg az angolt, és szívesen megyek”.

Egy 5-es édesanyja: „Csak dícsérő szavakat mondhatok. A jó eredmények és teljesítmény nagyrészt Önöknek köszönhető, hiszen önök vezettek be minket a matematika rejtelmeibe. Minden vágyunkra nyitottak voltak, és ami a legfontosabb, a diákok szívesen járnak magukhoz. Bravó, eduTrust! Szívesen ajánlom, bármikor és bárkinek, jelentkezzen az eduTrust jólelkű és profi csapatához.”

Egy 8-os édesanyja: „Nem gondoltam volna, hogy a gyermekem fejlődni tud, főleg nem a matematikában. Meg kell köszönnöm a csapat fáradozását, hiszen úgy látom, önbizalmat nyert. Lehet, hogy nem az erőssége a matematika, de az az élvezet, amellyel a kurzusra jár, engem igazán boldoggá tesz, bár bánom, hogy nem jelentkeztünk korábban, és lassan a végére is ér. Mindenkinek csak ajánlani tudom az eduTrust központot, hiszen a gyermekem is nagyon elégedett. Köszönöm!”

Egy 8-os diák: „Úgy hiszem, hogy sokat segítettek nekem a különórák, és úgy gondolom, hogy sokat fejlődtem az iskolában is, dea tanároknak is nagy szerepük volt ebben”.

Egy 6-os diák: „Elégedett vagyok, mivel sokkal több önbizalmam is van. Igen, szeretnék továbbmenni”.

Elérhetőségek:

EDU TRUST

Stefan Octavian Iosif, 9 B (a Kokolosh után, Lotus Retail Maill)

Tel: 0725217257

E-mail: contact@edutrust.ro

(Hirdetés: H229922)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!