ERDON Helyi hírek

2019.06.19. 09:52

A Méhecske oviscsoport évzáró műsora

Az elmúlt pénteken sok szülő, testvér, nagyszülő, rokon, ismerős eljött a városi kultúrház nagytermébe, ahol a 47-es számú óvoda Méhecske nevet viselő magyar csoportja mutatta be évzáró műsorát.

Az elmúlt pénteken sok szülő, testvér, nagyszülő, rokon, ismerős eljött a városi kultúrház nagytermébe, ahol a 47-es számú óvoda Méhecske nevet viselő magyar csoportja mutatta be évzáró műsorát.Mosolygós, vidám gyerekek kisebb hada lepte el a kultúrház színpadát, készülve a nagy eseményre: az 2018/2019-es ovis évzáróra. Dicséretet érdemel a két óvónő, Biró-Nagy Sára és Elekes Anna, akik úgy állították össze a majd egy órás programot, hogy minden gyereknek, nagyobbaknak és kisebbeknek bőven jutott szerep, s mindannyian tudásuknak megfelelően vettek részt a műsorban. Kellemes volt látni a hátteret, a színpadon elhelyezett kellékeket, melyek illettek a bemutatott darabhoz, az eseményhez. A kultúrház nagyterme szinte teljesen megtelt közönséggel, a gyerekek hozzátartozói nagy kedvvel és hosszan tartó tapssal köszöntöttek a kicsi ovisok által bemutatott minden jelenetet. A műsor elkezdése előtt két kislány magyarul és románul köszöntötte a közönséget. Ki kell emelni, hogy a mesejelenetek nagyon élethűek voltak, a gyerekek a mesehősöket a hozzájuk illő öltözékben elevenítették meg.

Előadás, jelenetek

Elsőként a nagyobbak léptek színpadra, akik kedvenc mesehőseiket jelenítették meg, például Csipkerózsikát, Hamupipőkét, Piroskát és a farkast, de láthattuk a vadászt, a nagymamát is. A csoport kisebb tagjai hosszú kék sapkában, a Hupikék törpikék egész évben tanult jeleneteit adták elő, nagy kedvvel. Hallgathattunk szavalatokat, mondókákat, énekeket, melyeket a Méhecske csoport tagjai adtak elő. A műsor második felében a kicsi Méhecskék búcsúztatták azokat, akik ősztől már iskolások lesznek. Ez is nagyon szépen szervezett jelenet volt. A jövő iskolásai, miután meghallgatták Biró-Nagy Sára óvónő szívhez szóló köszöntőjét, egy lufikból összeállított 6-os szám alatt kellett átmenjenek. Elekes Anna óvónő egy-egy oklevelet és batyut adott át minden iskolába készülő Méhecskének. Az ünnepi esemény ezzel még nem ért véget: bár egy szülinapját ünneplő iker testvérpár betegség miatt nem tudott részt venni az eseményen, a szülők üdítővel, édességekkel kedveskedtek a gyerekeknek. A teremben lévő szülők és nagyszülők ugyanezt tették saját gyerekeikkel, ajándékok sokasága talált gazdára.

Dérer Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!