ERDON Helyi hírek

2019.05.14. 08:42

Majális volt Barátok közt és Pál utcai fiúkkal

Számos érdekes program várta az érdeklődőket a 28. Festum Varadinum keretében zajlott Minden Magyar Majálisa zárónapján is. Baráti társaságok főztek, szelfiket lehetett készíteni a Barátok közt sztárjaival, s végül megtekinteni A Pál utcai fiúk musicalt.

Számos érdekes program várta az érdeklődőket a 28. Festum Varadinum keretében zajlott Minden Magyar Majálisa zárónapján is. Baráti társaságok főztek, szelfiket lehetett készíteni a Barátok közt sztárjaival, s végül megtekinteni A Pál utcai fiúk musicalt.

Kora nyári, napfényes idő és számos program várta az érdeklődőket a Pro Rogériusz Közösségi és Kulturális Egyesület, az Összefogás Nagyváradért Egyesület, a Bihar megyei MIDESZ, a Szigligeti Szίnház Lilliput Társulata, a Szigligeti Tanoda Egyesület, Nagyvárad magyar tannyelvű iskolái és Ovisuli Egyesület által szervezett Minden Magyar Majálisán vasárnap is, mely rendezvény tágabb kontextusban az RMDSZ égisze alatt május 19-ig zajló 28. Festum Varadinum részét képezte.

A szervezők a délelőtt folyamán olyan programokkal készültek az előzetes tervek szerint, mint például családi jóga Csepregi Janka okleveles gyerek-, női- és gerincjóga oktatóval, biológussal, sportversenyek Tunyogi Hajnalka testnevelő tanárral, három danos tékvandó edzővel, zumbázás Pardek Anita zumbaoktatóval, valaminthistóriás játék a Lilliput Társulat előadásában. Közben megérkeztek azok a színészek, akik korábban láthatóak voltak (Kiss Péter, aki a konferanszié szerepét látta el a majálison egy darabig és R. Kárpáti Péter), vagy még mindig (Gyebnár Csekka, Nagy Alexandra, Várkonyi András) szerepelnek a népszerű televíziós sorozatban, a Barátok köztben, illetve két olyan előadóművész, akik szintén gyakran feltűnnek a tévé képernyőjén (Ihos József és Faragó András „Topi”).Szívesen fotózkodtak a rajongóikkal, beszélgettek el velük, válaszoltak a kérdéseikre, miközben egy finom csirkepaprikás készítésében is érintettek voltak. Nemcsak ők főztek azonban, hanem az előzőleg benevezett baráti társaságok, cégek, civil szervezetek is: a Home Start Bihor, a Gekkosok, a Polodekor, az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság nagyváradi fiókszervezete, a Vamp Beauty Stúdió, a Sztárbogrács Faragó Andrással és R. Kárpáti Péterrel, az Együtt a kiskerekiek, a Székely Hajni és barátnői, a Sanyi és barátai, az Árpádi Ifjúsági Szervezet Fekete Tibor vezetésével, a Szent László cserkészcsapat Gyula bával az élen, a Reizer Alpár és barátai, a Hawks RC motoros baráti társaság, az Ér Hangja Egyesület, valamint a Club Sportiv Phonix Székelyhíd. A legfinomabbnak a zsűri véleménye szerint a motorosok halászleve bizonyult.

Koncertek

A délutáni óráknak a Unique Dance Stúdiónak (felkészítő: Simon Noémi) és a Tini Dance Centernek (vezető: Oláh Katalin) a fergeteges produkciói adták meg az alaphangulatát, akiket az a Varga Friderika konferált fel, akinek a sokszoros díjnyertes csapata, a Mistique mazserett csoport szintén fellépett a majálison.

A tinilányok hangos sikítása jelezte 17 óra tájban, hogy a kolozsvári USNK rapduó előadása következik. Frenetikus, minden képzeletet felülmúló volt a két fiatalember, Laskay Nimród és Filep Kundfogadtatása. Szinte ostromállapot alakult ki a kordonok mögött, annyi,érzelmét látványosan kinyilvánító tinédzser akart a közelükben lenni, megérinteni őket, szelfit készíteni velük.

Opitz Barbi, Herceg Dávid és Dér Heni következtek a sorban, tovább fokozva a hangulatot énekléseikkel, táncos koreográfiáikkal. A közös fotókat igénylő rajongók hada esetükben is „felvonult”. A majális a belső udvarban a székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásával ért véget, akik A Pál utcai fiúk musicallel jöttek Váradra. A nagysikerű, pörgös, lendületes előadást a teátrum igazgatója, Szikora János is megtekintette helyszínen.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!