ERDON Helyi hírek

2019.05.27. 09:19

Eredményvárás az RMDSZ-nél

A május 26-i EP-választás estéjén is a Bihar Megyei RMDSZ központi, Sas-palotabeli irodájában gyűltek össze a Szövetség munkatársai, vezető személyiségei.

A május 26-i EP-választás estéjén is a Bihar Megyei RMDSZ központi, Sas-palotabeli irodájában gyűltek össze a Szövetség munkatársai, vezető személyiségei.

Mint ahogyan általában minden szavazáskor lenni szokott, függetlenül attól, hogy milyen szintű, helyhatósági, megyei önkormányzati, országos vagy európai parlamenti választásról van-e szó, a május 26-i EP-választás estéjén is az RMDSZ központi, Sas-palotabeli irodájában gyűltek össze a Szövetség munkatársai, vezető személyiségei, élükön Cseke Attila szenátorral, megyei elnökkel, illetve Szabó Ödön parlamenti képviselővel, megyei ügyvezető elnökkel.

A többi székházhoz hasonlóan ők is izgatottan latolgatták az esélyeket, böngészték az internetes hírforrásokat, összegezték a befutó belső információkat.

21 órakor természetesen minden szem a tévé képernyőjére szegeződött, hiszen ekkor tették közzé a hírtelevíziók az előzetes, exit-poll eredményeket. Az RMDSZ 5,4 százalékos teljesítményét mindenki megnyugvással és örömmel fogadta, bár azért benne volt a levegőben, hogy meg kell még várni a hivatalos statisztikai adatokat ahhoz, hogy tényként lehessen kezelni a bejutási küszöb átlépését.

Köszönet

„A Bihar Megyei RMDSZ nevében szeretném megköszönni minden Bihar megyei magyarnak, aki elment szavazni, és az RMDSZ-re adta a voksát. Egy nagy-nagy köszönet ezért, hiszen megmutattuk, hogy igenis itt vagyunk, jelen vagyunk, erősek vagyunk. Most ezekben az órákban a legfontosabb tevékenységünk az az, hogy a szavazókörzeti biztosaink felügyelik, hogy a leadott szavazatok jegyzőkönyvekben is érvényesüljenek. Hisszük és reménykedünk abban, hogy a végleges választási eredmények azt fogják mutatni, hogy az RMDSZ-nek és az erdélyi magyarságnak sikerült továbbra is erős magyar képviseletet küldenie Brüsszelbe, és a Kárpát-medencei magyaroknak is lesz egy erős magyar képviselete. A megyei RMDSZ nevében, a munkatársak nevében, és mindenki nevében, aki a kampányban részt vett, még egyszer egy nagy-nagy köszönet minden egyes magyar ember szavazatáért. Köszönjük szépen!”- nyilatkozta Cseke Attila.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!