ERDON Helyi hírek

2019.02.26. 08:29

Katolikus bál lesz a hétvégén

Március 2-án, szombaton 19 órától a Queen Mary étteremben szervezi meg a várad-olaszi plébánia egyháztanácsa a VII. Katolikus Jótékonysági Bált. Kiss Lívia főszervező tájékoztatott.

Március 2-án, szombaton 19 órától a Queen Mary étteremben szervezi meg a várad-olaszi plébánia egyháztanácsa a VII. Katolikus Jótékonysági Bált. Kiss Lívia főszervező tájékoztatott.

Kiss Lívia főszervező azt nyilatkozta az erdon.ro-nak: eddigi munkájuk egyfajta elismerésének tekintik, illetve nagyon fontos számukra az, hogy elfogadta a meghívásukat, sőt, a bál fővédnöki szerepét is elvállalta dr. Papp László, Debrecen polgármestere. Örülnek annak, hogy számos elfoglaltsága közepette komolyan veszi a felkérésüket. Természetesen személyesen is felvették vele a kapcsolatot, és a találkozásukkor az elöljáró kifejtette, mennyire lényeges számára a két megyeszékhely közti kulturális, gazdasági és egyéb jellegű együttműködéseknek az erősítése, bővítése, fejlesztése. Azt ígérte: nem csak a feleségét hozza el magával, hanem fellépőket is, konkrétabban a Hajdú Táncegyüttes egyik csoportját, Majer Tamással az élen. A táncosokat a tavalyi Felszállott a páva vetélkedő döntőjéből ismerhetik a váradiak, melyen bár nem győztek, azért sikerrel szerepeltek.

Műsor

Ugyanakkor műsorral készül a Nagyvárad Táncegyüttes is, Kiss Adrienn és Kiss Fanni népdalokkal, valamint musical számokat fognak énekelni Buzási Patrik és Erőss Noémi, a Nagyváradi Művészeti Líceum diákjai. Szokás szerint a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum tánccsoportjának a produkcióban is gyönyörködhetnek majd a jelenlevők. A muzsikát ezúttal is a Kiss Music Band fogja szolgáltatni. A repertoárjuk abban az értelemben változik, hogy sokkal több báli zenét játszanak. Lesz tombola és képaukció is.

A Böjte Csaba-féle Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Szent Angéla Ház, a Szent László Líceum javára, valamint a várad-olaszi plébánia és templom felújítási terveinek, a munkálatok elkészítésére gyűjtenek.

Szabó Ervin várad-olaszi plébános az elhangzottakat azzal egészítette ki, hogy rendezvény színvonalát emelni fogja majd Böcskei László megyés püspöknek a jelenléte, aki nyitóbeszédet fog mondani.

Belépőt 185 lejért március 1-ig, péntekig igényeltők a plébánián (Fő utca/Republicii utca 28. szám, telefon 0259/434.094), illetve Kiss Lívia (0744/600.820) lehet érdeklődni. Az ebből befolyt összeg nagy része is a támogatásba megy. Szeretettel várják az érdeklődőket, felekezettől vagy politikai hovatartozástól függetlenül. Médiatámogató a Bihari Napló.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!