ERDON Helyi hírek

2019.02.21. 13:40

Aluljáró a Körös utcán is?

A nagyváradi polgármesteri hivatal egy aluljáró építésével szeretné zökkenőmentesebbé tenni a közúti forgalmat a Vitéz (Decebal) és a Körös (Vladimirescu) utcák kereszteződésében.

A nagyváradi polgármesteri hivatal egy aluljáró építésével szeretné zökkenőmentesebbé tenni a közúti forgalmat a Vitéz (Decebal) és a Körös (Vladimirescu) utcák kereszteződésében.

A nagyváradi főépítészi hivatal idei feladatai közé tartozik a Vitéz (Decebal) és a Körös (Vladimirescu) utcák kereszteződésének területrendezésére vonatkozó dokumentáció összeállítása. Ennek ellenére, amikor pár nappal ezelőtt a konkrét elképzelésekről kérdeztük Radu Fortișt, a város főépítészét, ő semmilyen érdemi információval nem szolgált sem az aluljáróra, sem pedig a beruházással járó kisajátításokra vonatkozóan.

Mircea Mălan alpolgármester lapunk érdeklődésére válaszolva elmondta, hogy az idén elkészül az övezeti városrendezési terv (PUZ) az említett kereszteződésre, illetve a Körös utcának a Vitéz és az Oneștilor utcák közötti szakaszára. Mălan kijelentette, hogy a városvezetés a Körös utcán egy aluljáró építésével szeretné zökkenőmentesebbé tenni a forgalmat azon a környéken, annál is inkább, mert a környéken nagyszabású ingatlanberuházások zajlanak és fognak zajlani a jövőben is, emiatt nagymértékben növekedni fog ott a forgalom, illetve az is elképzelhető, hogy a kereszteződésben lévő házakat ki kell sajátítani. Hozzátette, hogy egy akkora aluljáró építése, mint amilyenre a Körös utcán lenne szükség, több mint kétmillió euróba kerülne, de hangsúlyozta: meg kell várni, milyen megoldást ír majd elő az övezeti városrendezési terv, mert az is elképzelhető, hogy ott nem lehet aluljárót építeni. Kérdésünkre válaszolva hozzátette: több mint valószínű, hogy a RER Vest vállalat el kell majd költözzön a Körös utcai székhelyéről, függetlenül attól, hogy mit fog tartalmazni az övezeti városrendezési terv.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!