ERDON Helyi hírek

2019.01.10. 18:56

Ismét Váradon az Operettissimo

Az Operettissimo együttes egy új műsorral lepi meg a váradi közönséget. A hungarikumnak minősített operett és a musical mellett ezúttal a magyar filmslágerek teszik varázslatosabbá az előadást.

Az Operettissimo együttes egy új műsorral lepi meg a váradi közönséget. A hungarikumnak minősített operett és a musical mellett ezúttal a magyar filmslágerek teszik varázslatosabbá az előadást.Az együttes mindig is szerette a kihívásokat, az elmúlt években felvállalták olyan ismert és kevésbé ismert számok élő tolmácsolását, melyre eddig Erdélyben nem volt lehetőség. Ilyen volt a tavaly felvállalt musical műfaj, melyből most is közismert részleteket fognak bemutatni, idén pedig úgy gondolták, hogy a magyar filmzene is hozzátartozik ahhoz a kincshez, melyet ápolnunk kell, ezért mertek hozzányúlni ehhez a műfajhoz is, és minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy sajátos hangzásvilágukat és jellegzetességét e műfajoknak a legmagasabb művészi szinten tolmácsolják.

Ismert betétdalok

A Meseautó, a Kalotaszegi Madonna, az Egy csók és más semmi közismert magyar filmek híres betétdalai mellett hallhatjuk Lévay Szilveszter Erzsébet császárné és királyné életén alapuló musicaljének két híres részletét, Andrew Lloyd Webber Macskák című musicaljéből az Éjfélt, illetve a William Shakespeare Rómeó és Júlia című tragédiája nyomán Gérard Presgurvic által írt musicalből is elhangzik pár jellegzetes részlet. Kacsóh Pongrác a magyar népdalok által is ihletett János vitéz előadásának az együttes által összeállított keresztmetszete is bemutatásra kerül. A nagyérdemű több Kálmán Imre melódiával is találkozni fog. A Marica grófnőből, a Csárdáskirálynőből feledhetetlen részletek hangzanak el. A műfaj másik nagy komponistája, Lehár Ferenc legismertebb dallamai is felcsendülnek a Cigányszerelemből, a Víg özvegyből. Mindezek mellett az együttes zenészei két szóló művel is szórakoztatják majd a közönséget, melyek magyaros hangzásvilága biztosan jókedvre deríti majd a résztvevőket. Mindenkit nagy szeretettel várnak 2019. január 18-án, pénteken este 19 órától a Filharmónia koncerttermébe, hogy együtt tölthessünk egy meglepetésekkel teli, feledhetetlen estét!

Jegyeket a filharmónia jegypénztáránál lehet vásárolni, 35 lejes áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!