ERDON Helyi hírek

2018.12.11. 08:32

Váradon is szedi áldozatait a zombidrog

A nagyváradiak is láthatták, akár testközelből is, hogy milyen hatással van a zombidrog az emberekre, ugyanis három fiatal fiú vasárnap délután a Decebal sugárúton bedrogozva lődörgött, illetve feküdt a földön.

A nagyváradiak is láthatták, akár testközelből is, hogy milyen hatással van a zombidrog az emberekre, ugyanis három fiatal fiú vasárnap délután a Decebal sugárúton bedrogozva lődörgött, illetve feküdt a földön.

Videófelvétel is készült róluk, melyen látszik, hogy közülük ketten összerogyva feküdtek a földön, harmadik társuk pedig az úttesten lődörgött. Zombidrog fogyasztásának jeleit mutatta a viselkedésük: a kábítószer a marihuána hatóanyagát tartalmazza, azonban akár harmincszor erősebb is lehet, az is megeshet, hogy a fogyasztója epilepsziás rohamot kap. A szer fogyasztása leállíthatja a vese- és májfunkciókat, halálossá is válhat. Népszerűsége valószínűleg abban rejlik, hogy hatása erős, egy adaghoz pedig 25–30 lejért is hozzá lehet jutni. A drog hatása alatt álló fiatalokon is látszott ez az „erős” hatás, ugyanis szinte mozgásképtelenné váltak, üveges tekintettel meredtek maguk elé.

Drogok hatása alatt

Egy járókelő értesítette a mentősöket, akik már csak két személyt találtak a helyszínen, egyikük elutasította a kórházba szállítást. Egy személyt azonban, egy 21 éves fiatalembert a mentősök a sürgősségire szállítottak, azonban visszautasította a pszichiátriára való beutalást; egyébként magánál volt és együttműködő, saját felelősségére ment el a sürgősségi osztályról. A Decebal sugárút környékén maradt fiatalembert a csendőrök találták meg, igazoltatták, kiderült, hogy kábítószer van nála, amit el is koboztak. Az üggyel a helyi rendőrség foglalkozik.

Ugyanazon a napon egyébként nemcsak a Decebal sugárúton voltak zombidrogosok, hanem Szőllősön is, erről is készült videófelvétel. Két fiatalember mozdulatlanul, meredten, furcsa pozícióban állt, valószínűleg ők is drogok hatása alatt voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!