ERDON Helyi hírek

2018.12.19. 08:51

Spartan, egy új étterem a Lotus Retail Parkban

2018.12.20.,12 óra, Nagyvárad. A fast-food típusú Spartan étteremlánc felavatja egységét a Lotus Retail Parkban, ahol egy hozzávetőleg 130.000 eurós beruházással új szemléletet kínál a Bihar megyeieknek.

2018.12.20.,12 óra, Nagyvárad. A fast-food típusú Spartan étteremlánc felavatja egységét a Lotus Retail Parkban, ahol egy hozzávetőleg 130.000 eurós beruházással új szemléletet kínál a Bihar megyeieknek.

„Nagy terveink vannak ezzel az egységgel és azt hiszem, ahhoz, hogy sikeresek legyünk, nagyon fontos betartanunk a franchise elveit. A négy év alatt – amióta az aradi és vranceai Spartan éttermekkel foglalkozom – gyűjtött tapasztalatom rendkívül sokat segít majd abban, hogy ezt az egységet oda vezessem, ahova szeretnénk: nyereségessé tegyük a legrövidebb időn belül” – mondta Olivian Mitaru, az OLI&OLI FOOD COMPANY Kft. vezérigazgatója, azé a társaságé, amely megszerezte a Spartan franchise-t.

Az étterem 210 négyzetméteren terül el a bevásárlóközpont éttermi zónájában, a Pizza Hut közvetlen szomszédságában, és a nyitás napján arra számítunk, hogy a készítmények sztárja, ami a legnagyobb sikernek örvend majd, a souvlaki lesz. A Spartan specialitásait a görög konyha inspirálta, de az elkészítés módja saját, a hozzávalók gazdag választéka pedig egyedi ízkombinációkat eredményez.

Fast-food, a diéta része

Sokan közülünk a fast-food menüt egy többletkalória és szénhidrát bevitellel azonosítjuk. Ez azonban nem mindig van így, főleg akkor nem, amikor a Spartan étterem specialitásairól van szó.

A Spartan fresh saláta az egyik alapválasztása lehet mindazoknak, akik diétáznak. Ez egy csökkent kalóriatartalmú, frissítő étel, főleg a meleg napokon, és jól kombinálható a sok zöldségből készült öntettel.

A mártás érdekessége, hogy 0% zsírt tartalmaz, természetes hozzávalókból készül, mint paradicsom, sárgarépa, zeller, kápia paprika, és egy csepp csípőspaprika. De ne aggódjanak, a saláta csak egészen picit lesz csípős ezzel a szósszal tálalva.

Az üzleti forgalom 24.12%-kal nőtt 2018 első félévében. A Spartan az egész csoport, a saját éttermek és a franchise éttermek szintjén 24.12%-os növekedést regisztrált 2018 első félévében, 2017 első félévéhez viszonyítva. Az üzleti forgalom a tavalyi évben 20 millió euró volt, ami 52%-kal több mint 2016-ban, amikor 14 millió euró volt ez az összeg. 2019-ben országszerte üzletek megnyitását tervezik minden nagy városban, ahol még nincs egy Spartan egység sem: Nagyszebenben, Szatmárnémetiben, Marosvásárhelyen, Ploiești-en.

###

A Spartan a Strong MND Corporation Kft franchise csoportjához tartozik, amelyiknek tulajdonában van a www.francizelacheie.ro felület is.

Az étteremláncot 2012-ben alapították és 40 étterem tartozik hozzá – melyek közül 18 saját, a másik 22 franchise – a fővárosban és az ország másik 22 városában: Suceava, Gyulafehérvár, Arad, Brassó, Iași, Kolozsvár, Temesvár, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani, Târgu-Jiu, Craiova, Pitești, Turnu-Severin, Déva, Râmnicu Vâlcea, Nagybánya, Piatra Neamț, Constanța, Bacău és Beszterce.

A csoport szintjén regisztrált üzleti forgalom (saját és franchise éttermek) 2017-ben 20 millió euró volt. A franchise cég, a Strong MND Corporation tulajdonában lévő 18 étteremben 240 alkalmazott dolgozik, a 40 étteremben pedig összesen több mint 600 ember.

(Fizetett hirdetés: H158120)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!