ERDON Helyi hírek

2018.12.18. 11:02

A munkaügy is ellenőriz

A területi munkaügyi hivatal tudatta, hogy ők is ellenőrzik a pirotechnikai eszközök kereskedelmét, mégpedig januárig folyamatosan.

A területi munkaügyi hivatal tudatta, hogy ők is ellenőrzik a pirotechnikai eszközök kereskedelmét, mégpedig januárig folyamatosan.Azért rendelt el országos központjuk területi ellenőrzéseket, mert „az utóbbi években súlyos balesetek, robbanások, tűzesetek történtek, ráadásul sokszor 18 év alattiak a sérültek”. A munkaügyi hivatal a következőket ellenőrzi, megyénkben is: az ilyen termékeket forgalmazó cégek engedéllyel rendelkezzenek, és éves megerősítésük is legyen erre; csak 18 év fölöttiek árusíthatnak ilyesmit, az árut csak biztonsági képzésen részt vett személyek szállíthatják; minden esetben a szükséges dokumentációnak kell kísérnie az árut; a raktározás előzetes engedélyhez kötött; a kimenő és bemenő mennyiséget is regisztrálni kell a raktárakban; az összes ilyen terméknek román nyelvű használati utasítással és egyéb információkkal kell rendelkeznie.

A rendőrség is

Mint ismeretes, nemcsak ez a hivatal ellenőriz ilyenkor, hanem a rendőrség is. Tavaly például több mint 41 tonna jogtalanul birtokolt pirotechnikai eszközt foglalt le a rendőrség a Tűzijáték elnevezésű, országos ellenőrző akció során, amely november 21. és idén január 5. között zajlott. A román rendőr-főkapitányság közleménye szerint a jelzett időszakban összesen 2941 ellenőrzést végeztek kereskedelmi központokban és piacokon, továbbá 667, pirotechnikai eszközöket engedéllyel árusító személynél és cégnél is vizsgálódtak. Az ellenőrzések során 1411 bűncselekményt észleltek, és 1486 személy ellen indítottak eljárást. 32 árus engedélyét bevonták, 139 esetben pedig bírságot róttak ki, összesen 248.080 lej értékben. A jelzett időszakban 51 személy sérült meg a pirotechnikai eszközök nem megfelelő használata miatt.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!