ERDON Helyi hírek

2018.11.07. 19:00

Szent Márton Napi Vásár lesz a nagyváradi Szent László téren

November 10-én és 11-én az Érmelléki Gazdák Egyesülete ebben az évben is megszervezi a Szent Márton Napi Vásárt, amely naponta 10–19 óra között várja az eredeti ízek kedvelőit.

November 10-én és 11-én az Érmelléki Gazdák Egyesülete ebben az évben is megszervezi a Szent Márton Napi Vásárt, amely naponta 10–19 óra között várja az eredeti ízek kedvelőit.A Búzavirág védjegy alatt ismertté vált produktumoknak ezúttal a nagyváradi Szent László tér biztosít helyet. Érmelléki borászok, méztermelők és sajtkészítők termékeit vásárolhatják meg mindazok, akik az egészséges táplálkozás hívei, ugyanakkor hidegen sajtolt olajtermékekkel, egészséges gyümölcs- és zöldségfélékkel, házi szörpökkel, mézeskaláccsal, virághagymákkal és egyéb vásárfiával lephetik meg családtagjaikat, de akár kerámiatárgyakat, tiffany típusú üvegtermékeket (idén bőrdíszmű áruval is találkozhatnak a termék kedvelői) is vásárolhatnak a már jól ismert kézművesektől.

Újdonságok

Az érmelléki, a hegyközi és a szatmári portékák mellett jelen lesz ezúttal is Tamási Áron szülőfalujából, Farkaslakáról a Kovács-kalács cég is, melynek kürtőskalácsai nagy keresletnek örvendtek valahányszor részt vettek az effajta vásárokon. A szatmárnémeti termékek zöme az Aranykapu Kulturális Egyesület által vesz részt a termékbemutatón. Újdonság ebben az esztendőben, hogy a kirakodóvásáron ezúttal kolozsvári és hajdú-bihari vásárfia között is lehet majd válogatni az idei „libaünnepen”. S ha már lúd, legyen kövér alapon, idén a Queen’s étterem libapecsenyével és különböző módon elkészített libamenüvel várja az ínyenceket a vásáron. Az eseményt ezúttal is a magyar kormány támogatja a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül. Mindenkit szeretettel várnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!