ERDON Helyi hírek

2018.11.28. 23:40

Péntektől lehet közlekedni az új Pece-hídon

Hónapokon keresztül problémát okozott a közlekedésben, hogy lebontották a régi Pece-hidat az új építése miatt, így hosszú ideig nemcsak az autósok, de a gyalogosok is kerülőutakon kellett járjanak.

Hónapokon keresztül problémát okozott a közlekedésben, hogy lebontották a régi Pece-hidat az új építése miatt, így hosszú ideig nemcsak az autósok, de a gyalogosok is kerülőutakon kellett járjanak. Bár a tervezettnél később végeznek a munkával, a híd egyik oldalán már járhatnak a gyalogosok, péntektől kezdődően pedig a gépjárművek forgalma is újra megengedett lesz. Szerdán már a kopásálló aszfaltréteget építették, ma felfestik az útjelzéseket és elhelyezik a megfelelő közlekedési táblákat, így péntekre kész lesz minden, a tömegközlekedési eszközök is újra a megszokott útvonalon fognak járni. A híd másik oldalán a jövő héten fogják befejezni a járda kialakításával kapcsolatos munkálatokat.

A híd 19,25 méter hosszú, egy-egy autós sáv szélessége 3,50 méter, a járdák pedig egyenként 2,40 méter szélesek, ebből 1–1 méter bicikliút. A régi, 1940-ben épített hidat egyébként szeptember 17-én bontották le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!