ERDON Helyi hírek

2018.11.28. 23:25

Megnyitották a gyalogosok előtt a Centenáriumi hidat

Szinte teljesen kész a Sebes-Körös felett átívelő új híd Nagyváradon, így a Tímár (Plevnei) és a Szigligeti Ede utcát összekötő hidat szerda estétől megnyitották a gyalogos forgalom előtt, a jövő héten pedig az autós forgalom előtt is nyitva lesz.

Szinte teljesen kész a Sebes-Körös felett átívelő új híd Nagyváradon, így a Tímár (Plevnei) és a Szigligeti Ede utcát összekötő hidat szerda estétől megnyitották a gyalogos forgalom előtt, a jövő héten pedig az autós forgalom előtt is nyitva lesz. Így a jövő héttől kezdődően a környező utcák forgalmi szabályozásában is változások várhatóak. A Körös jobb partján a következőképpen változik a forgalom: az Akadémia utca kétirányúvá válik, így megszüntetik az út két oldalán a parkolási lehetőséget; a Szilágyi Dezső/Moscovei utca az Akadémia és az Ady Endre utcák között szintén kétirányú lesz; az Úri/R. Ciorogariu utca az Akadémia és a Szentpéteri/N. Iorga utca között kétirányú lesz; a N. Iorga utca kétirányúvá válik; az Ady Endre utca a R. Ciorogariu és Szigligeti Ede utcák között a Ciorogariu-Szigligeti irányban egyirányú lesz; a Dunărea utca a Kis/Cometei és a Mihai Eminescu utcák között kétirányúvá válik. A Körös bal partján az autós közlekedés a következőképpen változik: a Principatelor Unite utca a Centenáriumi hídtól a Constructorilor utcáig kétirányú lesz, a két utca találkozásánál egy körforgalmat alakítanak ki; a Plevnei utcán megváltozik a menetirány, a Centenáriumi hídtól a Körös/T. Vladimirescu utca fele lehet haladni, elsőbbségben a Simion Ştefan utcáról érkezőkkel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!