ERDON Helyi hírek

2018.11.20. 11:57

Kiigazították a költségvetést

Hétfő délután rendkívüli tanácsülést tartottak a nagyváradi Polgármesteri Hivatal dísztermében. Az egyik napirendi pont a költségvetés-kiigazítás volt, ami az ellenzék tartózkodása mellett átment.

Hétfő délután rendkívüli tanácsülést tartottak a nagyváradi Polgármesteri Hivatal dísztermében. Az egyik napirendi pont a költségvetés-kiigazítás volt, ami az ellenzék tartózkodása mellett átment.

El is vontak tőle, meg kapott is pénzt például a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola a legutóbbi rendkívüli önkormányzati képviselő-testületi gyűlésen. Megvonták a tanintézménytől azt a 71 ezer lejt, melyet korábban a sportpályája leaszfaltozására utaltak ki, viszont 150 ezer lejjel kiegészítették azt az eredetileg 5 ezer lej értékű összeget, melyet az Eminescu/Szaniszló utcai, immár az önkormányzat tulajdonában központi épületének a renovására, homlokzatfelújítására szánnak. Kirei Melinda RMDSZ-es frakcióvezetésére témábavágó kérdésére reagálva Ilie Bolojan polgármester ezt a manővert azzal indokolta, hogy a beruházás a földfelszín alatti infrastukturális és közüzemi munkálatokat is feltételez, ezért nem akarják azt, hogy a kivitelezőnek fel kelljen majd törnie a frissen leaszfaltozott udvart. Megjegyezte azt is: elindították az egész ingatlan renoválásához szükséges megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének procedúráját.

A költségvetés-kiigazításról pedig azt mondta az elöljáró: az átrendezésre egyrészt azért van szükség, mert a városvezetés most a kifizetésekre koncentrál, illetve arra, hogy biztosítani tudja az önrészt az európai uniós finanszírozású beruházásokhoz, másfelől pedig el akarja kerülni azt a helyzetet, hogy az év végén olyan többlet legyen a büdzsében, amit aztán a kormány elvesz.

Ciucur Losonczi Antonius

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!