ERDON Helyi hírek

2018.11.06. 10:13

Felüljáró az ócskapiachoz

Gyalogos felüljárót épül jövőre Váradon a Vágóhíd (Traian Blajovici) utca és a Leroy Merlin barkácsáruház, valamint az új ócskapiac között.

Gyalogos felüljárót épül jövőre Váradon a Vágóhíd (Traian Blajovici) utca és a Leroy Merlin barkácsáruház, valamint az új ócskapiac között.

A tervet tegnapi sajtótájékoztatóján jelentette be Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere. Elmondta, hogy a gyalogosok és biciklisek által használható felüljáró a leendő villamosmegállótól indul ki a Pece partról, a Vágóhíd utca végén lévő Pece-hídtól, és a Leroy Merlin barkácsáruháznál két ágra válik el: az egyik ág az ócskapiacra, a másik az Era Parkba vezet majd. A tervezésre már meg is kötötték a szerződést: a megvalósíthatósági tervet január 15-ig kell elkészíteni. A fémszerkezetes gyalogos felüljáró hossza mintegy 600 méter, míg az ócskapiac felé tartó leágazás kétszáz méter lesz. Mivel az Era felé haladó ág már a repülőgépek landolási sávjában van, ezért ennek megépítéséhez az Országos Légügyi Hatóság jóváhagyására van szükség. Ha a város nem kapja meg a jóváhagyást, akkor csak az egyik ágat építik meg. Ilie Bolojan bejelentette azt is, hogy ennek a hónapnak a végéig kiválasztják a kivitelezőt, amelyik négysávos felüljárót fog építeni a Rulikowski temető sarkánál lévő körforgalom fölött; ugyanitt gyalogos aluljárót is építenek, és ezzel megszűnik a balesetveszély, ami abból fakad, hogy a gyalogosok megpróbálnak átszaladni a körgyűrűn, hogy elérjenek az ócskapiachoz. A felüljárót jövő tavasszal kezdik el építeni és 2020-ban készülhet el, az aluljáró már jövőre elkészülhet, tette hozzá Bolojan.

Jótanács

Az ócskapiac átköltöztetése miatt a körgyűrűnek azon a szakaszán vasárnaponként nagyon akadozik a forgalom, állapította meg Ilie Bolojan a sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy az ócskapiac melletti parkoló nagyon hamar megtelik kocsikkal, így a délelőtt jövők már nem találnak ott parkolóhelyet (lásd cikkünket a 8-as oldalon, szerk. megj.). Ennek az az egyébként negatív következménye, hogy sokan köröznek a körgyűrűn parkolóhelyet keresve, ahelyett, hogy egy kicsit távolabb, az Auchan bevásárlóközpontnál, a Leroy Merlin, vagy az Era Shopping Centernél lévő parkolókban hagyják autóikat, ezért Bolojan azt javasolja az autósoknak, hogy a bevásárlóközpontok parkolóit használják.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!