ERDON Helyi hírek

2018.11.07. 10:10

Csúszhat az új Pece-híd átadása

Elképzelhető, hogy csak december közepén adják át Nagyváradon a Pece patak fölött a Rulikowski úton épülő hidat.

Elképzelhető, hogy csak december közepén adják át Nagyváradon a Pece patak fölött a Rulikowski úton épülő hidat.

Noha igyekeznek határidőre, azaz még december elejére befejezni, egyre valószínűbb, hogy csak december közepére készül el Nagyváradon a Pece fölött a Rulikowski úton épülő új közúti híd. Ile Bolojan polgármester az erre vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva legutóbbi, hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy igyekeznek legkésőbb december közepéig átadni ezt a hidat, és ezt a határidőt jelölte meg Florin Birta alpolgármester is, amikor a hídépítési munkálatokról kérdeztük.

Több időbe telhet

Az alpolgármester elmondta, hogy a híd alapja és a hídlábak kiöntésénél adódtak problémák, ami miatt több időbe telhet majd az építés. Hozzátette, hogy hétfőn helyezik fel a pillérekre a gerendákat, és amennyiben mégis minden jól halad, akkor elképzelhető, hogy tartani lehet a november 29-iki befejezési határidőt. A maga során Ilie Bolojan a már említett sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a Sebes-Körös fölött épülő Centenáriumi híd november 29-ig biztosan elkészül.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!