ERDON Helyi hírek

2018.11.19. 12:50

Bált szerveztek a vállalkozónők

November 17-én, szombaton este a váradi Lotus Center rendezvénytermében szervezte meg a Magyar Vállalkozók Jótékonysági Bálját a Bihar Megyei Vállalkozónők Egyesülete, jótékony céllal.

November 17-én, szombaton este a váradi Lotus Center rendezvénytermében szervezte meg a Magyar Vállalkozók Jótékonysági Bálját a Bihar Megyei Vállalkozónők Egyesülete, jótékony céllal.

Remek hangulatban telt a harmadik alkalommal megszervezett vállalkozói bál, melyet a Bihar Megyei Vállalkozónők Egyesülete rendezett, a nemes hagyomány jegyében szintén jótékony céllal. Annak idején az ötletgazdák, Pető Dalma és Kócza Erika azzal a céllal indították útjára az évről-évre egyre színvonalasabb, unikumnak számító összejövetelt, hogy összehozzák a magyar vállalkozókat Nagyváradról és Bihar megyéből, hiszen bár számarányilag 20-30 százalék magyar él itt, vállalkozói szinten sokkal jobban reprezentálva vagyunk. Ez úgy tűnik, sikerült is nekik, sőt, a kör bővült, hiszen nem csak a határ innenső oldaláról, hanem Magyarországról is érkeztek az idén vendégek, köszönhetően talán annak is, hogy Sárközi Zoltán, a Közép-Európai Kereskedelmi Fejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. nagyváradi regionális irodájának a vezetője is „feltűnt a láthatáron”.

A szervezőknek emellett az is örömre adott okot, hogy nem csak magyarok, hanem más nemzetiségű vállalkozók is jelen voltak, így nagyszerű alkalom adott arra, hogy még jobban megismerjék egymást, elmélyítsék a kapcsolataikat, jól érezzék magukat egymás társaságában, közösen építsék a társadalmat, melynek fontos pillérei. Idén nem intézményt támogatnak, hanem a súlyos betegséggel küzdő Biró Éva rádiós szerkesztő- műsorvezetőt, akinek megpróbálnak javítani a helyzetén. A bál fővédnöke pedig Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja volt, mely egyúttal azt is jelezte, hogy a Magyar Kormány számára fontosak a külhoni vállalkozások, ahogyan különben a diplomatát helyettesítő, egyébként váradi származású Demeter Katalin hangsúlyozta is ezt a beszédében.

Sztárvendég

A rendhagyó árverésen váradi magyar festőművészek, Vassy Erzsébet és Ferenczy Béni alkotásaira lehetett licitálni, valamint kézműves termékekre is, illetve emellett az adakozók egy perselybe is tehettek pénzt.

Az esemény rangját emelte, hogy a műsorvezetői szerepet egy illusztris zongoraművész, Thurzó Zoltán vállalta el. Tank-Szigeti Ildikó egyesületi elnök, Biró Rozália parlamenti képviselő, SZKT-elnök, az RMDSZ Nőszervezet országos elnöke, Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke és Pető Dalma vállalkozó hozzászólósai után sztárvendégként Takács Nikolas, a 2010-es X Faktor televíziós tehetségkutató verseny második helyezettje bűvölte el jellegzetes hangjával a hallgatóságát. Az est hátralevő részében aztán a Vegas Band zenélt.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!