ERDON Helyi hírek

2018.11.27. 13:38

Az új Ford Focus, a szegmens legjobb autója?

Mivel napjainkban a biztonság rendkívül fontos, az Ön Ford Carbenta Com márkakereskedője, bemutatja az új Ford Focust, ami biztonságosabb, mint valaha. Jöjjön el bemutatótermünkbe, a Borsi út 32 / D. szám alá és fedezze fel az egyik technikailag legfejlettebb autót, mától!

Mivel napjainkban a biztonság rendkívül fontos, az Ön Ford Carbenta Com márkakereskedője, bemutatja az új Ford Focust, ami biztonságosabb, mint valaha. Jöjjön el bemutatótermünkbe, a Borsi út 32 / D. szám alá és fedezze fel az egyik technikailag legfejlettebb autót, mától!

„A Ford Focus 20 éve egy igazi bajnok, amit minden új generációs kiadás után újra feltalálnak. És minden alkalommal megnyeri a bajnokságot a legfontosabbért, amit egy autó nyújthat neked: ahogy vezetni kell. Ez a negyedik generáció ismét világbajnok lesz, éppen úgy, mint Franciaországban. Véletlen egybeesés, hogy Franciaország első Labdarúgó világbajnoki címét 1998-ban nyerte el, amikor az első Focus megjelent! Most 2018-ban Franciaország ismét nyert, és a Ford ismét piacra dobott egy kompaktot, amit annyira jó a sofőr számára, hogy még egyszer megérdemli a legjobb autó szegmensében címet...” mondja Tudor Bratu superspeed.tv-től.

Tehát? Mi teszi ezt az autót érdemesnek a legjobb autó szegmensében címre? Túl sokat lehetne erről mondani ahhoz, hogy egyetlen cikkbe belefoglaljuk, de a következő sorokban kiemelünk néhány lényeges szempontot.

A Ford, az 1998-ban Európában piacra dobott első Focus modelljével már megmutatta a világnak, hogy képes egy minden szempontból rendkívüli kompakt autót gyártani, az eredményeket megerősíti az értékesített egységek száma, hiszen a Ford Focus volt a legnépszerűbb autó a világon 2001-ben és 2002-ben. Utódja 2005-ben jelent meg az európai piacon, jelentős javulást hozva a minőség, a felfüggesztések dizájnja és az alváz tulajdonságai szempontjából, így 2007-ben, a legkelendőbb import autó lett Romániában. A Focus harmadik generációja sem maradt alul. 2010-ben dobták piacra, majd egy 1,0 literes EcoBoost motorral szerelték fel, ami 6 éven át megnyerte a legjobb motor címet. Sőt, mi több, ez a generáció volt a világ legjobban eladott autója 2012-ben és 2013-ban.

2018-ban a Focust az alapoktól újratervezték, a dizájntól kezdve a legmodernebb technológiákig, innovációkig, hatékonyságig és teljesítményig. A platform, amelyre az új Ford Focus épült, teljesen új, és a márka minden jövőbeni modelljében, különösen a kompakt autóknál fel fogják használni. Még a jövőbeni kompakt SUV-k is ugyanarra a Ford C2 platformra fognak épülni, ami a biztonsági tesztek keretében a teljesítmény javítására kifejlesztett architektúrával rendelkezik, és sokkal élvezetesebb vezetési élményt nyújt.

Ha a biztonságról beszélünk, fontos tudni, hogy a Ford az első autógyártó, amely teljesen automatizálta a folyamatot, ez pedig segít a legbiztonságosabb Focus előállításában. A technológiával, melynek titkait csak 2018. november elején fedték fel, a Ford ismét forradalmasítja az iparágat, az első teljesen automatizált folyamattal, ami korszerűsíti a kovácsok ősi technikáit, és kemencék, robotok, valéamint lézerek felhasználásával gyártanak alkatrészeket, ami biztonságot nyújt a járművezetők és az utasok számára.

A múltban páncélzatok építéséhez használt, jelenleg pedig a felhőkarcolók szerkezetében megtalálható acél-bór ötvözet megerősíti az új generációs Focus-t, döntően hozzájárulva az öt csillagos pontszám eléréséhez az Euro NCAP teszteken.

A 4. generációs Focus új dizájnja az eddigi legaerodinamikusabb, a tengelytávja és általában a méretei nagyobbak, mint az előző generációké (4688 mm Wagon változatban: 4647mm-es 4 ajtós verzióban, és 4378mm 5 ajtós változatban), a Wagon változat pedig a legnagyobb, 608 literes csomagtartóval rendelkezik osztályában.

A benzinmotorok fejezetében, az új Ford Focus 1,0 literes EcoBoost változatban készült, ami 85 LE, 100 LE, illetve 125 LE teljesítményt nyújt, valamint 1,5 literes EcoBoost motoros változatban, 150 LE, illetve 182 LE teljesítménnyel. A sebességváltók hatfokozatúak és manuálisak, illetve 1,0 literes / 125 LE-s és 1,5 literes / 150 LE-s verziók esetén nyolcfokozatú automata sebességváltó is választható. Az új motorokat egyhengeres deaktiváló rendszerrel kínálják. Ha a motor nincs terhelésben, például az autópályán nagy sebességgel halad, akkor egy henger „leáll”, hogy az autó kevesebb üzemanyagot fogyasszon.

Az új Ford Focus dízelmotorjai 1,5 literes EcoBlue 95 LE és 120 LE-s változatban, vagy 2,0 literes EcoBlue 150 lóerős változatban kaphatók. A 120 lóerős és 150 lóerős változatok nyolcfokozatú automata sebességváltókkal is megrendelhetők.

Fontos megjegyezni, hogy az új automata sebességváltó, amivel a Ford Focust piacra dobták, első alkalommal forgó lemez formájú, amit a középkonzolra helyeztek, a sebességfokozatok könnyebb kiválasztása érdekében, de azért is, hogy több több tér legyen a pilótafülkében.

Technológiai szempontból az új Focus kiemel néhány forradalmi fogalmat, ami könnyebbé és biztonságosabbá teszi a közlekedést, mint valaha. A részletes járművezető-támogató technológiákat 2 kamera, 3 radar és 12 ultrahangos érzékelő támogatja, amelyek együttesen képesek figyelemmel kísérni az autó körülötti területet, de arra is, hogy szkenneljék az autó elptt lévő utat. Ezek közül említést teszünk az alábbiakról:

1. A Gyalogos- és Kerékpáros-észleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer – felfedezi a jármű közvetlen környezetét, kimutatja a többi járműveket és a gyalogosokat vagy kerékpárosokat, függetlenül a külső fénytől és figyelmeztet a potenciális ütközésre.

2. Aktív Fékezés - ami akkor lép működésbe, ha a vezető nem reagál a rendszer figyelmeztető jeleire, előkészíti a fékrendszert és képes automatikusan működésbe lépni a frontális ütközés súlyosságának csökkentésére, és néhány esetben annak megelőzésére is.

3. Figyelmeztetés és segítség a futófelület megtartására - a rendszer célja, hogy érzékelje, ha a jármű, minden előzetes jelzés nélkül megközelíti a hosszirányú jelölést az útsávon; a riasztás a kormánykerék rezgésével történik, abban az esetben pedig, ha a vezető erre nem reagál, a rendszer egyedül tartja sávközépen a járművet

4. Figyelmeztetés keresztirányú forgalomban - jobbra és balra figyelő rendszer, merőleges helyről való kitolatáskor, egy “wide-view” kamera segítségével, ami 180 °-os szöget fed le, és ha valamilyen akadályt észlel, a rendszer vizuális és hangjelzéseket ad le, az ütközés elkerülése érdekében pedig fékez is.

5. Kikerülő Kormányzási Asszisztens - érzékeli az autó előtt haladó vagy álló járműveket. Segít, hogy a vezető egy elkerülő manőverrel megakadályozza az ütközést;

6. Elektronikusan vezérelt független felfüggesztés - Első alkalommal az autóiparban, a Ford kifinomult felfüggesztési rendszert hozott létre a folyamatosan ellenőrzött lengéscsillapításért, ami minden 2 milliszekundumban figyeli a felfüggesztést, a karosszériát, kormányzást és a fékezést, hogy az utazás egy élmény legyen. Sőt, a rendszer képes észlelni ha gödrök jelennek meg az úton, és a kerék gyakorlatilag „átugrik” ezeken, csökkentve a hatását.

7. Sofőr figyelmeztető - figyelemmel kíséri a vezető viselkedését és figyelmezteti, ha úgy érzi, egy kis szünetre van szüksége.

8. Adaptív sebességtartó automatika Stop & Go funkcióval és Recognition System mutatók – fenntartja a kényelmes távolságot (állítható) az előtte haladó járművel szemben, és akár le is állíthatja az autót, és újra elindítja, ha a forgalom ezt lehetővé teszi. Szabályozza a menetsebességet is az útjelzések és a navigációs rendszertől kapott információk alapján.

9. Az Adaptív Fényszórórendszerben az új, kamerával működő Prediktív kanyarfény és Jelzőtábla-felismerő világítás már előre a helyes irányba állítja a fényszóró sugárnyalábját. A rendszer felméri az autó előtti útszakaszt, és – az iparágban egyedülállóan – a jelzőtáblák információit is felhasználja a látási viszonyok javítására;

10. HUD (Head-Up Display) kijelző - Az új Focus az első Ford Európában, amelyik ezzel a felszereltséggel jön, és ez egyben az egyik legnagyobb és legfényesebb ilyen típusú kijelző. Sőt, a Ford bejelentette, hogy a HUD akkor is látható, ha polarizált szemüveget viselünk.

11. És természetesen az Active Park Assist 2 – parkoló asszisztens, ami nem csak a sebességváltót szabályozza, hanem a kormányművet is, a gyorsulást és a fékezést. Alapvetően nem csak érzékeli a parkolóhelyet, de még a parkolást is elvégzi helyetted, legyen szó oldalsó, vagy merőleges parkolásról, és mindössze az autó hosszánál 110 cm-rel nagyobb helyre van szüksége. És mindez csak egyetlen gomb megnyomásával...

Az új Focus mindenki stílusától függően, az alábbi felszereltségi szintekkel áll rendelkezésre: Trend Edition, ST-line Business, Titanium, Titanium Business és Vignale. Ez azonban hamarosan kiegészül az Active változattal, ami jelenleg csak a K+-ban és Fiesta-ban kapható.

Az aerodinamikus dizájn a fejlett biztonsági funkciók, az innovatív technológiák és a forradalmian új koncepciók ötvözésével azt mondhatjuk, hogy ez a 4. generációs Focus is konzisztens fejlesztésekkel jár, és azt ígéri, hogy napjaink egyik legjobb autójává válik. Ugyanakkor, mivel valószínűleg a teljesen autonóm autók egyik előfutára, azt mondhatjuk, hogy az új Ford Focus szinte egyedül vezet. De nem kell a szavunknak hinned.

Gyere el és győződj meg magad a Ford Carbenta Com bemutatóteremben a Borsi út 32 / D. szám alatt!

A www.FordOradea.ro weboldalunkon könnyen feliratkozhatsz tesztvezetésre, illetve hívhatsz minket a 0359 / 450.490-es telefonszámon.

Ne felejtsd el megnézni az alábbi, külön a te számodra készített videót!

 

Fizetett hirdetés!

Advertorial! Hb: 107323

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!