ERDON Helyi hírek

2018.10.24. 16:12

Tíz új villamost vásárolnak

A nagyváradi helyi tanács tegnapi azonnali ülésén újabb tíz villamos vásárlására adta áldását. A beszerzés költségvetése 88 millió lej áfával együtt, a város önrésze pedig két százalék.

A nagyváradi helyi tanács tegnapi azonnali ülésén újabb tíz villamos vásárlására adta áldását. A beszerzés költségvetése 88 millió lej áfával együtt, a város önrésze pedig két százalék.

Mint már korábban hírül adtuk, Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere a napokban aláírta azt a szerződést, melynek értelmében az aradi Astra Vagoane Călători Vállalattól tíz új villamost fog vásárolni a város. Ennek a beszerzésnek a második etapjaként szavazta meg a helyi tanács tegnapi azonnali ülésén azt a határozattervezetet, mely újabb tíz villamos vásárlására ad felhatalmazást a városvezetésnek. A tanácsülés után Mircea Mălan, a város alpolgármestere elmagyarázta, hogy az összesen húsz új villamos vásárlására vonatkozó közbeszerzést az Astra Vagoane nyerte el. A szerződés úgy szólt, hogy az első tíz villamost akkor veszi meg a város, mikor megvan rá a finanszírozás, és a másik tízet pedig akkor, amikor arra is lesz pénz. Mircea Mălan elmondta: úgy néz ki, hogy erre is lesz finanszírozás, ugyanis az Észak-Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség azt kérte az önkormányzattól, hogy még október 23-án küldjék el a vonatkozó tanácsi határozatot, ez is volt a magyarázata a tegnapi azonnali tanácsülésnek. A villamosvásárlási projektet a Szektoriális Operatív Programból fogják finanszírozni, egy jármű mintegy 1,7 millió euróba kerül. Az első etapban vásárolt villamosok várhatóan 2019 októberében érkeznek Nagyváradra, a másik tíz pedig remélhetőleg 2020-ban.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!