ERDON Helyi hírek

2018.10.16. 19:00

Lövedékeket találtak

Második világháborús lövedékeket szállítottak el október 15-én a Körösök Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség tűzszerészei.

Második világháborús lövedékeket szállítottak el október 15-én a Körösök Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség tűzszerészei. Az első bejelentés 12.05 órakor érkezett a 112-es egységes segélyhívó számon arról, hogy egy margittai mezőgazdasági területen találtak egy lövedéket. A második értesítés 15.55 óra között arra vonatkozott, hogy Feketeerdőn bukkant valaki egy lövedékre vadászat közben, míg a harmadik jelzés tárgya az volt, hogy Nagyváradon került elő egy lövedék. Sajtóértesülések szerint ez utóbbi esetben a jövendő Aurora bevásárlóközpont építkezési területéről van szó, a 112-őt pedig a munkások riasztották, akik a zöldövezet kialakításán dolgoztak. Mindhárom 76 milliméteres, a második világháborúból származó lövedéket a pirotechnikusok biztonságos körülmények közt elszállították, és egy későbbi időpontban fogják hatástalanítani ezeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!