ERDON Helyi hírek

2018.09.21. 09:10

Élő trópusi lepkék kiállítása az ERA Parkban. A belépés ingyenes!

Az ERA Park szárnyakat ad... saját szárnyakat! Az Aradi úti kereskedelmi központ képviselői egy látványos kiállítást kínálnak a bihariaknak, amikor élő trópusi lepkéket lehet megtekinteni.

Az ERA Park szárnyakat ad... saját szárnyakat! Az Aradi úti kereskedelmi központ képviselői egy látványos kiállítást kínálnak a bihariaknak, amikor élő trópusi lepkéket lehet megtekinteni.A központ kupolája alatt egy színekkel és érzékenységgel teli világ nyílik meg szeptember 23. és október 6. között, bemutatva több mint 150 élő lepkét Dél-Amerikából és Ázsiából.

A kiállítás Parajdról, az ottani Lepkék Házából érkezik. Ez a Hargita megyei intézmény az első állandó, hasonló jellegű Romániában, ahol a kis szárnyasokat speciális körülmények között nevelik, olyan épületben, ahol külön reptető helyiségük van, trópusi mikroklímával, az éghajlatra jellemző növényekkel, kiegészítve egy kis tóval és sétánnyal a látogatók számára.

Azúrlepke (Morpho peleides)- a tulajdonosok szerint ő a kollekció virtuóza, de mellette láthatóak lesznek helikonlepkék  (Heliconiinae) és óriás bagolylepkék (Calligo memnon) is, hogy csak néhányat említsünk azok közül, amelyeket meg lehet csodálni az ERA Parkban.

"A lepkék Dél-Amerikából, Afrikából, Ázsiából érkeznek hozzánk, ottani farmokról, bábként. Megérkezésük után egy külön erre a célra épített keltetőbe kerülnek, ahol a fajtától függően néhány nap alatt pompás lepkék kapnak szárnyra. Minden évben, a meleg hónapokban látogatható a Lepkeház, megtekinthető 8 - 9 állandó és 6 - 7 változó faj több száz példánya. Mivel a lepkék csupán pár hétig élnek, mindig gondoskodunk utánpótlásról, és arról, hogy legyenek mindig újdonságok is", nyilatkozták a Lepkeház tulajdonosai.

Ne szalasszák el tehát a lehetőséget! Vasárnaptól kezdődően a trópusi lepkék kiállítása naponta látogatható 9 és 19 óra között az ERA Parkban, a belépés ingyenes.

A kiállítás élményén túl mindenki emléktárgyat vagy ajándékot is beszerezhet magának vagy szeretteinek, hiszen a látogatókat szuvenír stand is várja. Összegezve tehát, az ERA Parkban mindenhez hozzá lehet jutni. Akár még... szárnyakhoz is!

(Fizetett hirdetés: H105538)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!