ERDON Helyi hírek

2018.09.21. 09:26

Elkezdték az új Pece-híd építését

Elkezdődött az új híd építése a Pecén a nagyváradi Rulikowski úton.

Elkezdődött az új híd építése a Pecén a nagyváradi Rulikowski úton.Mint arról már korábban beszámoltunk, a patakon átvezető régi, 1940-ben épített hidat már lebontották, amire azért volt szükség, mert már nem felelt meg a közlekedésbiztonsági feltételeknek. Tegnap az egyik támfal alapzatának öntésével kezdődött el az új híd építse, ezt követi a vasalás és zsaluzás, jelenleg zajlik a szádfalak kialakítása, majd ugyanezt a munkálatot a másik parton is elvégzik, a továbbiakban pedig kiöntik a talapzatot. Mindezt követően elkezdik a másik támfal alapzatának az öntését.

Lezárt forgalom

Az új híd 19,25 méter hosszú lesz. A hídon összesen hét méter széles, kétsávos út lesz, és járdát is kialakítanak a híd két oldalán. Ezek egyenként 2,40 méter szélesek lesznek, amelyekhez hozzáadódik mindkét oldalon az egy méter széles bicikliút-sáv is. A híd kivitelezői a Drumuri Bihor, a Proexco, a Trameco és a General Standard Antreprenor General cégek. A beruházás összköltségvetése 1.477.315 lej, a kivitelezési időszak négy hónap. A munkálatok ideje alatt le lesz zárva a forgalom előtt a Făgărașului utcának az épülő híd és az egyetemi sportcsarnok közötti szakasza, illetve értelemszerűen nem lehet majd megközelíteni a Rulikowski utat a Román hadsereg útjáról. Az útlezárás október 30-ig lesz érvényben, tájékoztat a polgármesteri hivatal közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!