ERDON Helyi hírek

2018.08.16. 09:44

Városnéző kisbuszt vásároltak

Norvégiai kisbuszt mutattak be kedden a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) képviselői. Hamarosan működésbe is szeretnék helyezni, a város látványosságait prezentáló útvonalon.

Norvégiai kisbuszt mutattak be kedden a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) képviselői. Hamarosan működésbe is szeretnék helyezni, a város látványosságait prezentáló útvonalon.

A nemrég megvásárolt Iveco Cabrio márkájú városnéző busszal kapcsolatban Viorel Pop, az OTL vezérigazgatója mondott el részleteket, majd a résztvevők egy körutat is tehettek a lenyitható tetős járművel. Mint megtudtuk, 2008-ban gyártották, eddig 74 ezer kilométert tett meg Norvégia fővárosában, ára 67 ezer euró volt. Harmincnégy férőhelyes, s mindegyik helyről négy nyelvű tolmácsberendezéshez lehet csatlakoztatni a fülhallgatókat.

Körutak

Az elképzelés az, hogy a busszal városnéző körutakat szerveznek majd turisták számára. A busz Nagyvárad különböző nevezetességeinél áll majd meg, s a körutat naponta hatszor tenné meg. Ott, ahol a turisták szeretnének több időt tölteni, leszállhatnak, s majd a következő körút során csatlakozhatnak ismét. Még nem dolgozták ki a pontos körutat, az árát sem tudják még, de tájékoztatásképp az igazgató elmondta, hogy Londonban egy jegy 23 lírába, Párizsban pedig 60 euróba kerül, s 48 órán át érvényes. Bukarestben is bevezették már a városnéző buszokat, itt egy jegy ára 25 lej, de nincs kiszállási lehetőség. Olyan elképzelés is van, amely szerint éjjel is közlekedhetne, illetve elvihetné a turistákat a Félixfürdőre, vagy a Püspökfürdőre. A tolmácsberendezés angol, német, francia és magyar nyelvű fordítást tenne majd lehetővé, s az utasok egyszer használatos fülhallgatókat is kapnának ehhez, mondta az igazgató. Egyedül a téli üzemeltetés jelent gondot, ugyanis a fűtés nincs megoldva – de talán idővel ezen módosíthatnak majd, tette hozzá. A turistabusszal, melyet a polgármesteri hivatallal egyetértésben szereztek be, szeretnék érdekesebbé és vonzóbbá tenni a várost az idelátogatók számára.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!