ERDON Helyi hírek

2018.08.28. 14:33

Új, ingyenes sportpályák nyílnak

Hétfő reggeltől lesz használható az a vadonatúj sportkomplexum, amelyet a Trade Center és a Lotus közötti üres területre építettek.

Hétfő reggeltől lesz használható az a vadonatúj sportkomplexum, amelyet a Trade Center és a Lotus közötti üres területre építettek.„Ingyen használhatja bárki ezt az új sporttelepet, hiszen közpénzből építettük. Ha összetűzések lesznek a pályák használatán, ki fogunk jelölni egy személyt, aki előjegyzési listákat állít majd össze, itt, a helyszínen. Minden pályát nyitva tartunk, de ha rongálások lesznek, akkor zárni fogjuk az azokat körülvevő kerítések kapuit” – mondta el szerkesztőségünknek kedden Florin Birta váradi alpolgármester, azon a sajtóbejáráson, amelyen a város legújabb sporttelepét tekintettük meg, a hétfői nyitás előtt. A szabadtéri komplexum a Szálka III. park nevet viseli, és a Lotus, valamint a Trade Center közötti üres területre épült, még pontosabban az utóbbi mögött van. Egymillió euróból alakították ki, az Abed Nego Com kft. kivitelezte – a tervezett fél év helyett 9 hónap alatt, mivel az időjárás sokszor hátráltatta a munkát. A komplexumban 3 teniszpálya van, 180 fős lelátóval, 2 kosárlabdapálya, 1 minifutballpálya és 3 asztalitenisz-pálya. A lelátó alatt szintén ingyen használható öltözők és mosdók, illetve zuhanyozók kaptak helyet, valamint egy minibüfé. Birta hozzátette: ameddig az időjárás engedi, éjfélig lesz „nyitva” a komplexum, télen pedig várhatóan 20–21 óráig. Ez azt jelenti, hogy az adott időpontokban a pályák közvilágítási rendszere automatikusan kikapcsol.

Futópálya is lesz

Maguk a pályák el vannak kerítve, de bejárataik a „villanyoltás” után is nyitva maradnak, legalábbis az elején. Amennyiben semmi komolyabb rongálás nem történik majd, ez a rendszer marad a végleges, ha azonban vandalizmus történik, a kapukat zárni fogják. Az első rongálás azonban már most, nyitás előtt meg is esett: a bejáráskor vette észre az alpolgármester, hogy a korszerű műanyagrács-borítású kosárlabda-pályákra biciklisek mehettek be, körözni, a nyitva hagyott kapukon át, ugyanis a kerékpárok gumiabroncsai nyomot hagytak a pályák burkolatán. Jövő héten egyébként az összes pályát és magát a parkot is bekamerázzák, és ahogy a többi hasonló rendszert is, ezt is a helyi rendőrség fogja felügyelni.

A komplexum a már évek óta létező Szálka park mellett található, a kettőt a Meiului utca választja el egymástól, ezt leszámítva lényegében összeérnek az adott telkek. A pályák a Meiului, valamint a Lotus/Trade Center felől is megközelíthetőek, autóval is, és mindkét oldalon mintegy 25–25 parkolóhelyet is kialakítottak. A karbantartásért a RER felel majd. A pályák körüli kis parkot fákkal és bokrokkal ültették be, még tavasszal – ahol nem vertek gyökeret a növények, ott cserélni fogják azokat. Birtától megtudtuk: a komplexum szomszédságában lévő nagyobb parkban futópálya is lesz. Tudatta: „Most zajlik a tervezés, ősszel indulhat a kivitelezés. Olyan lesz ez is, mint a városban már létező hasonlók, csak korszerű, rugalmas borítású”.

A park és a sportkomplexum között, illetve mellett amúgy továbbra is sok az üres, elhanyagolt terület. Erről az alpolgármester lapunknak azt mondta: „Keressük a megoldást, mert ez így csúnya. Ám sok magántulajdonú, kihasználatlan terület van itt, meglátjuk, mit tehetünk, hogy egybefüggően lehessen rendezni a környéket is”.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!