ERDON Helyi hírek

2018.08.16. 09:59

Új gyalogos híd a Körösön

A nagyváradi önkormányzat egy új gyalogos hidat akar építeni a Sebes-Körösön a váradi vár és a Bunyitay liget (Brătianu park) között. Ez a projekt is része a városi mobilitás koncepciónak.

A nagyváradi önkormányzat egy új gyalogos hidat akar építeni a Sebes-Körösön a váradi vár és a Bunyitay liget (Brătianu park) között. Ez a projekt is része a városi mobilitás koncepciónak.

A hídépítési tervről Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere számolt be keddi sajtótájékoztatóján. Mint kifejtette, ez a projekt is része a városi mobilitás koncepciónak, amelynek lényege az, hogy ösztönözzék a városban az alternatív közlekedést, tehát azt, hogy a váradiak ne csak autóval, hanem gyalog, biciklivel és közszállítási járművekkel közlekedjenek. A polgármester elmondta, hogy az új híd a Baross (Dacia) és a Prezan híd között félúton, a Hilton szálló mellett fog felépülni, ezt követően pedig felújítják a Reduței utcát, amit meg is hosszabbítanak. Mint magyarázta, ezzel a munkálattal bezárul egy gyalogos és biciklis kör, ami a Bunyitay ligetet köti össze a várral, ahova a keleti kapunál fut majd be a gyalogos és bicikliút, amely a váron áthaladva az ortodox katedrális és a Szakszervezetek Művelődési Háza között majdan kialakítandó gyalogos övezeten keresztül ér majd el a Zöldfa (Alecsandri) utcáig és a Szent László térig, innen pedig a Sebes-Körös jobb partján halad a Bunyitay ligetig. Hozzátette, hogy az új híd megvalósíthatósági tanulmánya szeptember második felében készül el, és már szeptember végén szavazhat róla a helyi tanács. A projektre uniós finanszírozást akar szerezni a város, de ha ez nem sikerül, akkor a helyi költségvetésből építik meg.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!