ERDON Helyi hírek

2018.08.14. 10:09

Miss Arizona járt Nagyváradon

Vasárnap este a Szerelmes komédiások, avagy Miss Arizona című zenés vígjátékkal folytatódott a VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál. A darabot Harsányi Gábor írta és rendezte.

Vasárnap este a Szerelmes komédiások, avagy Miss Arizona című zenés vígjátékkal folytatódott a VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál. A darabot Harsányi Gábor írta és rendezte.A Szerelmes komédiások, avagy Miss Arizona című zenés vígjátékkal folytatódott az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD), a nyíregyházi Mandala Dalszínház és a Partium Alapítvány által közösen lebonyolított VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál. A nézőteret ismét zsúfolásig megtöltő érdeklődőket – voltak, akik hely hiányában a lépcsőkön voltak kénytelenek helyet foglalni –, ezúttal Pásztor Sándor megyei tanácselnök köszöntötte, örömét fejezve ki, hogy ezen az előadáson is telt ház van. „Az igények tehát megvannak, s ránk hárul a feladat, hogy évről-évre a két egymást követő kőszínházi évadot áthidaljuk egy olyan rendezvénysorozattal, amelyet értékelnek a váradi magyarok, illetve a térségbeliek” – fogalmazott.

Bódis Gábor, a nyíregyházi Mandala Dalszínház ügyvezetője arra hívta fel a figyelmet: a darabot Harsányi Gábor írta, aki színészként többször is járt már Nagyváradon. Lehet, hogy kevesen tudják róla, de bizony ő kipróbálta a rendezői mellett az írói széket is, és szerzőként is debütált már jó pár évvel ezelőtt. A Miss Arizona is tehát az ő szellemi terméke, munkája, hihetetlenül szórakoztató, félreértésekre épülő szituációkkal, melyeket jól ismert operett- és egyéb slágerek színesítenek. A továbbiakban Kőrösi Kristóf, az NMD elnöke is jó szórakozást kívánt a megjelenteknek.

Komédiásélet

A Harsányi Gábor rendezte zenés vígjáték két felvonásban adott ízelítőt a komédiáséletről, féltékenységről, szerelemről. A csepűrágók szenvedélyesen vágynak egymásra, és egy saját színházra. Vajon valóra válnak, beteljesülnek a vágyaik? – tevődött fel az elején a kérdés. Álmuk ugyanis, hogy saját otthonuk legyen, egy igazi színház, és benne a csoda, Miss Arizona. Ének, zene, tánc, humor, „krimi” olyan szereplőkkel, mint Heller Tamás, Gregor Bernadett, Csengeri Attila, Mádi Piroska, Szarvas Attila, Cseke Katinka.

Remekül szórakozott a közönség, a szünetben és az előadás végén azonban többen is értetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy miért csak egy kijáraton lehetett kimenni, noha lett volna még egy.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!