ERDON Helyi hírek

2018.08.19. 18:03

Két nő volt a várszínház színpadán

Csütörtök este Szakonyi Károly Két nő című cekkerdrámájával folytatódott a VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál. Humoros, de azért a kicsengésében szomorú történetet láthattunk.

Csütörtök este Szakonyi Károly Két nő című cekkerdrámájával folytatódott a VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál. Humoros, de azért a kicsengésében szomorú történetet láthattunk.Csütörtök este egy látszólag humoros, de azért az alapüzenetében egy kicsit szomorkás hangulatú produkcióval folytatódott az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD), a nyíregyházi Mandala Dalszínház és a Partium Alapítvány által rendezett, lassan a végéhez közeledő VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál a várban, mely előadás kezdetén az együttműködő partnerek részéről Derzsi Ákos szenátor, Bódis Gábor, a Mandala ügyvezetője és Kőrösi Kristóf, az NMD vezetője köszöntötte az érdeklődőket.

A kétszereplős Két nő című darabot a jó ideje új művel nem jelentkező Szakonyi Károly Kossuth- és József Attila-díjas író, drámaíró, dramaturg írta, és Cseh Judit állította színpadra eredetileg a Játékszínben. Tavaly ősszel, a Színházi Világnapon debütált felolvasószínházi formában, a Nagyváradon is látott szereplőgárdával, vagyis Nóra szerepében a Szabó Magda Abigél című regényéből készített tévéfilm (1978) Kis Marija, Zsurzs Kati tündökölt, míg Edinát Tóth Enikő alakította hitelesen, meggyőzően.

A történet

Az egy évet felölelő sztori napjainkban kezdődik, egy budai lakásban, egy esős őszi délutánon. Az első jelenetben két nő érkezik: divatos ballonban az egyik, elegáns kabátban a másik. Az egyik szüntelenül beszél a mobiltelefonján, kezében tömött cekker, aminek egyik szeme belegabalyodik a másik kabátgombjába, ezért őt szinte maga után húzza a szobába… És az egész történet központi figurája Géza, aki olyan mint Colombo felesége: láthatatlan, mégis sokat emlegetik.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!