ERDON Helyi hírek

2018.08.23. 11:15

Ismét megszökött, majd megkerült a nagymamáját megkéselő lány

Bordás Abigail, az a 13 éves lány, aki augusztus 8-án, szerda délután többször hátba szúrta nagymamáját, majd elszökött otthonról, ismét eltűnt. Ezúttal a gyermekvédelmi igazgatóság székhelyéről szökött meg.

Bordás Abigail, az a 13 éves lány, aki augusztus 8-án, szerda délután többször hátba szúrta nagymamáját, majd elszökött otthonról, ismét eltűnt. Ezúttal a gyermekvédelmi igazgatóság székhelyéről szökött meg. A lány kedden 12 óra környékén tűnt el, a rendőrség szerda délelőtt adta ki az eltűnt személyek közleményében az esetet, majd délután közölték: a lányt sértetlenül megtalálták Nagyváradon.

A lány édesanyja felháborodott azon, hogy kedden Abigail eltűnését nem az illetékesektől, hanem egy ismerősétől tudta meg egy órával később, aki látta a lányt az utcán sétálni. Az édesanya próbálta telefonon felhívni a gyermekvédelmi igazgatóságot, de nem tudott senkivel sem beszélni, majd egy óra múlva egy hivatalnok hívta vissza, aki elmondta: a lány akkor szökött meg, amikor a szálláshelyről az igazgatóság székhelyére akarták vinni pszichológiai kivizsgálás végett. Úgy tűnik, hogy a lánynak volt egy búvóhelye, mivel más ruhában látták, mint amiben a gyermekotthonban volt, tehát valahol átöltözött.

Jelentették

Az igazgatóság szerint a lány a intézmény székhelyéről szökött meg: előbb arra kért engedélyt, hogy kimehessen az illemhelyre, majd azt kérte, hogy hívják oda az édesanyját. Míg az édesanyát próbálták elérni telefonon, Abigail a friss levegőre kérezkedett, ki is ment egy alkalmazott kíséretében, és innen szaladt el – mondta Călin Puia, a DGASPC igazgatója, aki egyben azt is közölte, hogy három percen belül jelentették is a szökést a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!