ERDON Helyi hírek

2018.08.09. 11:09

Feltételesen szabadlábra helyezhetik a megvesztegetett orvost

A Nagyváradi Bíróság a 235 rendbeli megvesztegetés miatt 3 éves szabadságvesztésre ítélt Ovidiu Pleşa doktor feltételes szabadlábra helyezésének lehetősége mellett döntött kedden.

A Nagyváradi Bíróság a 235 rendbeli megvesztegetés miatt 3 éves szabadságvesztésre ítélt Ovidiu Pleşa doktor feltételes szabadlábra helyezésének lehetősége mellett döntött kedden.Az erre vonatkozó javaslatot a nagyváradi börtön feltételes szabadlábra helyezési javaslatokkal foglalkozó bizottsága fogalmazta meg még két héttel ezelőtt, azzal indokolva a felvetést, hogy az orvosnak jó magaviselete volt fogva tartásának egész ideje alatt, dolgozott is közben, és a ledolgozott napjaival együtt már letöltötte büntetése egyharmadát, amennyi szükséges a szabadlábra helyezéshez.

Fellebbeztek

A bíróság döntése azonban nem jogerős, a korrupcióellenes ügyészség (DNA) pedig bejelentette, hogy már be is nyújtotta fellebbezését a döntés ellen. Felicia Popovici, a Nagyváradi Korrupcióellenes Ügyészség főügyésze szerint a Pleşa által elkövetett bűncselekmények nagyon súlyosak, a börtönben eddig eltöltött idő pedig nem elég ahhoz, hogy ezzel átnevelési célját elérje. Végleges döntést az ügyben a Bihar Megyei Törvényszék hoz majd.

Ovidiu Pleşa doktort, a Bihar Megyei Nyugdíjhivatal Orvosi Szakvéleményezési bizottságának tagját, tavaly június 28-án ítélték 3 éves szabadságvesztésre, miután a Nagyváradi Korrupcióellenes Ügyészség azzal vádolta meg, hogy 2015. május 11. és június 25. között, 235 esetben fogadott el kenőpénzt, összesen 55.975 lej értékben, betegnyugdíjazási jóváhagyások, illetve meghosszabbítások fejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!