ERDON Helyi hírek

2018.08.19. 18:08

Elmegyógyintézetbe küldték a zaklatót

Az első bírósági döntés alapján elmegyógyintézetbe küldték azt a 25 éves köröskisjenői fiatalt, aki az utóbbi időben Nagyvárad utcáin, a Szőllős (Nufărul) negyedben fiatal lányokat követett, majd molesztált.

Az első bírósági döntés alapján elmegyógyintézetbe küldték azt a 25 éves köröskisjenői fiatalt, aki az utóbbi időben Nagyvárad utcáin, a Szőllős (Nufărul) negyedben fiatal lányokat követett, majd molesztált.T. G. az ottani bevásárlóközpont dolgozói közül válogatta ki áldozatait, az eladókként dolgozó fiatal lányokat munkaidejük alatt is figyelte, majd a munkaidő leteltével követte őket a város utcáin, végül figyelve arra, hogy ne legyenek szemtanúk, molesztálni, tapogatni kezdte őket. A zaklatót június 28-án fogták el, miután három, 17, 18 és 19 éves váradi nő feljelentést tett ellene. Az első feljelentést még márciusban tette a 19 éves fiatal nő, akit két napon át követett, majd molesztált. A második, 18 éves áldozatot épp a tömbház bejáratánál fogta le és tapogatta intim helyeken.

Több áldozata is volt

A mániákus zaklatót az áldozatok segítségével a város térfigyelő kamerái alapján fogták el, az ügyész a letartóztatását kérte, ám a bíróság döntése alapján csak 60 napos megfigyelés alá helyezték, azzal a kikötéssel, hogy nem hagyhatja el lakhelyét. A sajtóban megjelent fotója alapján azonban kiderült, több áldozata is volt, még három lány jelentkezett, akik azonban az eset után nem tettek feljelentést. Az első bírósági tárgyaláson, augusztus 3-án született döntés alapján az elkövetőt elmegyógyintézetbe küldték, azzal a megállapítással, hogy szabadlábra helyezése közveszélyt jelentene. Gurău a döntés alapján addig marad az elmegyógyintézetben, amíg „nem javul az állapota”. Az ügy nincs lezárva, az elkövető ugyanis fellebbezett, de annak okán is folytatódik, mivel az orvosi vizsgálat alapján megállapították, felelni tud tetteiért, amit akár két és hét év közötti börtönbüntetéssel is sújthatnak. A büntetés mellett azonban a kezelést is folytatnia kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!