ERDON Helyi hírek

2018.08.02. 11:30

Adománygyűjtés Aczél Dóra műtétjére

Aczél Dóra, nagyváradi, 32 éves fiatal nő, édesanya, feleség, író, pályázatíró, blogger, irodavezető ismét életének egy újabb nehéz pontjához érkezett: ismét műtétre van szüksége, segítséget kér.

Aczél Dóra, nagyváradi, 32 éves fiatal nő, édesanya, feleség, író, pályázatíró, blogger, irodavezető ismét életének egy újabb nehéz pontjához érkezett: ismét műtétre van szüksége, segítséget kér.

Aki olvasta, vagy ismeri a Fájdallam című könyvét, vagy követi írásait, már tudhatja, hogy Aczél Dóra bal felkarcsontját egy rosszindulatú daganat miatt (osteosarcoma) el kellett távolítani. 2000-ben egy titániumból készült protézissel pótolták, a műtétet Allgemeines Krankenhausban (AKH) végezte el Kotz professzor, a protézist is a professzor tervezte. 2016 májusában kiderült, hogy újabb műtétre van szüksége, 2017 márciusában került erre sor, ekkor egy részleges protéziscserét végeztek el, valamint a hátából egy izomrészt a vállához transzplantáltak, a protézist védendő céllal. Azóta sajnos a protézis állandó gyulladás alatt van, Dóra folyamatosan antibiotikumot szed. A román orvosok megoldásként csak azt tudták ajánlani, hogy a protézist teljes mértékben eltávolítják, a könyökét a vállához ízesítik, tehát részlegesen amputálják.

Esély

Aczél Dóra másodvéleményekért kutatott, de sem itt, sem Bécsben nem kapott biztató véleményeket, ezért újra Kotz professzorhoz fordult, aki jelenleg a bécsi Wiener Privatkliniken dolgozik. „Se részleges amputációról nem beszél, se teljesről. Véleménye szerint fertőtlenítést kell eszközölni, illetve a bőr és az izmok plasztikáját, hogy védjen a fertőzésektől. Ha a protézist nem bírja a szervezetem, akkor saját lábszárcsontot kapok, de amputáció akkor sincs. Ez meggyőzött engem” – írja weboldalán Aczél Dóra. A beavatkozás előrevetített költsége 28.000 euró. Többet tudhatnak meg Aczél Dóráról és történetéről a www.fajdallam.ro weboldalon. Aki segíteni szeretne, elhozhatja a pénzt a szerkesztőségünkbe, hétfőtől csütörtökig 9–17 óra között, vagy a Raiffeisen Bankban a nevére nyitott számlára utalhat, név: Aczél Erika Dóra, lejes kont: RO06 RZBR 0000 0600 1013 3196, eurós kont: RO78 RZBR 0000 0600 1254 0216.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!