ERDON Helyi hírek

2018.08.23. 11:04

A Szigligeti előadása zárja a nyári színházi fesztivált

A Szigligeti Színház Bányavakság című előadása zárja augusztus 26-án, vasárnap 20 órától a VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivált.

A Szigligeti Színház Bányavakság című előadása zárja augusztus 26-án, vasárnap 20 órától a VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivált. A Székely Csaba által írt tragikomédia, a Bányavakság, kíméletlen őszinteséggel és páratlan humorral rajzolja meg egy képzeletbeli székely kisközösség lakosainak fantomképét: a Bányavirágból ismerős helyszínt ezúttal a község polgármesteri címéért vívott harc jellegzetes szereplői lakják be. Ince, a jelenlegi elöljáró foggal-körömmel ragaszkodik székéhez, és mindent megtesz, hogy kihívóját, a szélsőséges nacionalista nézeteket valló Izsákot visszalépésre bírja. Kérésére érkezik a faluba „komiszár” Florin Lupescu, a magyarul is tudó román rendőr, aki azonban figyelmét elsősorban azokra a korrupciós ügyekre összpontosítja, amelyekben a település első embere érintettnek bizonyul. Ince karrierje veszélybe kerül, ezzel párhuzamosan pedig családja széthullásával is kénytelen szembenézni…

Szereplők: ifj. Kovács Levente, Tasnádi-Sáhy Noémi, Kiss Csaba, Szotyori József, Tőtszegi Zsuzsa m.v., Kocsis Gyula. Rendező: Hunyadi István, dramaturg: Czvikker Katalin, zeneszerző: Boros Csaba m. v., jelmeztervező: Cristina Breteanu, díszlettervező: Szőke Zsuzsa m. v.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!