ERDON Helyi hírek

2018.08.02. 08:37

13.000 eurót adott vissza

Egyre jobb híre kezd lenni egy nagyváradi autómosónak. Az ok az, hogy az egyik alkalmazottjuk, Stelian Chirică egy hónapon belül kétszer is nagyobb összegeket talált olyan autókban, amelyet hozzájuk vittek, és mindkét alkalommal visszaszolgáltatta az összegeket, legutóbb például 13.000 eurót.

Egyre jobb híre kezd lenni egy nagyváradi autómosónak. Az ok az, hogy az egyik alkalmazottjuk, Stelian Chirică egy hónapon belül kétszer is nagyobb összegeket talált olyan autókban, amelyet hozzájuk vittek, és mindkét alkalommal visszaszolgáltatta az összegeket, legutóbb például 13.000 eurót.A 22 éves alkalmazott ráadásul nehéz körülmények nőtt fel, de tisztességes maradt. Június 7 óta dolgozik a Ion Bogdan utcán lévő autómosóban. Nagyon jól jöttek volna neki tehát ezek a összegek, de mégsem élt velük. Először három héttel ezelőtt egy Audit tisztított, amit a tulajdonosa előzőleg kiürített, a mosó tulajdonosának asztalán hagyta összes értékét, majd elment ügyeket intézni. Az üres autóban a sofőr széke alatt talált aztán Stelian egy bankjegyköteget, amelyet tanúként odahívott testvére jelenlétében átszámolt, majd átadta a pénzt a mosó tulajdonosának. Tőle vette át aztán az autó tulaja az összeget. Constantin Călăcean, az autómosó működtetője elmondta: amikor az autó tulaja visszajött a járműért, elég ideges volt, elmesélte, hogy valahol elveszített 13.000 eurót. Amikor megnyugtattam, hogy alkalmazottunk megtalálta, az szóhoz sem jutott. Stelian 100 lejt kapott gesztusáért.

Előzőleg, még első munkahete során egy másik autóban a székek közé esve talált 300 eurót. Akkor is visszaadta a pénzt. Azt mondja, nem akar gondokat magának, nyugodt életet szeretne, úgyhogy fel sem merült, hogy eltulajdonítsa az összegeket.

Mások is

Érdekesség, hogy november 3-án például a RER egyik alkalmazottja, Nicolae Hendre a Múzeum utcán a kukában talált egy pénztárcát, bár igaz, hogy abban csak iratok voltak már, és azt leadta a rendőrségen. 2016 márciusában pedig arról számoltunk be, hogy Alexandra Meșter és férje, Alexandru a Louis Pasteur utcán egy pénztárcát talált 3600 euróval és 8600 lejjel, továbbá iratokkal, és még aznap este visszakerült tulajdonosához, egy vidéki nőhöz. 2016 januárjában Cristian Florian Indrieș talált egy üzletben 3300 eurót és 700 lejt tartalmazó tárcát, de ő is leadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!