ERDON Helyi hírek

2018.07.23. 08:56

Tárlat egy nepáli fotósszesszióról

Szaúd-arábiai, ománi és szíriai fotóművészek alkotásaiból nyílt kiállítás július 20-án, péntek délután a váradi várban található Vilidár István Stúdiógalériában, a Tavirózsa Fotóklub és az Euro Foto Art Egyesület szervezésében.

Szaúd-arábiai, ománi és szíriai fotóművészek alkotásaiból nyílt kiállítás július 20-án, péntek délután a váradi várban található Vilidár István Stúdiógalériában, a Tavirózsa Fotóklub és az Euro Foto Art Egyesület szervezésében.Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Najla Angawi szaudi fotóművésznő, a World of Photography (WPG-SA) csoport vezetője, mely az Euro Foto Art Egyesület partnere. A szervezetet 2007-ben alapította, és sajátossága, hogy az egyetlen fotóklub Szaúd-Arábiában, amelynek nő az elnöke. A közelmúltban Nepálban rendezett fotós alkotói kirándulást, az ő alkotásain kívül Ahmed Alibrahim (Szaúd-Arábia), Ali Ben Saleh (Szaúd-Arábia), Mahmood Al Jabri (Omán), Mohammad Fattal (Szíria, Szaúd-Arábiába menekült) és Yousef Alkhalifah (Szaúd-Arábia) ott készült fényképei is megtekinthetők Váradon.

A tárlatot Tóth István fotóművész, a Tavirózsa Fotóklub és az Euro Foto Art Egyesület vezetője nyitotta meg, az alkotásokat dr. Ramona Novicov műkritikus értékelte, méltatta, a tolmácsolásról Teodor Radu Pantea fotóművész gondoskodott. A kellemes zenei hangulatért a Duo Varadiensis (Thurzó Sándor József brácsaművész és Lucian Malița hegedűművész) felelt. A kiállítás augusztus 16-ig látogatható, naponta 8-20 óra között.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!