ERDON Helyi hírek

2018.07.11. 08:27

Rajzpályázat Kárpát-medencei diákoknak Szent Erzsébetről

A székesfehérvári Vörösmarty Színház rajzpályázatot hirdet általános és középiskolások számára. A pályázat témája: Árpád-házi Szent Erzsébet, Magyarország virága, határidő július 23-a.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház rajzpályázatot hirdet általános és középiskolások számára. A pályázat témája: Árpád-házi Szent Erzsébet, Magyarország virága, határidő július 23-a.

Az idei Koronázási szertartásjáték II. András magyar király életét eleveníti meg. Ennek apropóján szeretnénk II. András és Merániai Gertrúd lánya, Árpád-házi Szent Erzsébet példamutató életét megeleveníteni egy óriási kódexben. Ragadj ceruzát, ecsetet, vagy krétát, s miután megismerted Erzsébet életútját, alkoss, hogy a Te műved jelenhessen meg a székesfehérvári Városház téren kiállított kódexben!

A pályaművek formai követelményei: rajzodat A/3 álló (!) méretű papírra készítsd el tetszőleges technikával (például vízfestékkel, temperával, zsírkrétával, filctollal, színes ceruzával), és ne felejtsd el a hátoldalára jól olvashatóan felírni az alábbi fontos információkat: neved, melyik iskolába és osztályba jársz, melyik témát dolgoztad fel (számmal jelölve), általános iskolásoknak szülő neve, telefonos elérhetősége, e-mail címe. Középiskolásoknak telefonos elérhetősége, e-mail címe. A nevezés ingyenes. A bírálat módja: A beérkező pályaműveket egy öttagú zsűri bírálja el. A rajzokat feltesszük a facebook.com/koronazas oldalon az „Árpád-házi Szent Erzsébet, Magyarország virága” albumba, ahol a legnépszerűbb, legtöbb szavazatot („Tetszik”) kapó kép alkotója különdíjban részesül.

Díjak

A legjobb alkotásokból összeállítunk egy képes kódexet, amelyben végig lehet követni Árpád-házi Szent Erzsébet életútját. A kódexből nemcsak nyomtatott, hanem egy lapozható óriáskönyv is készül, amelyet a Városház téren lehet megtekinteni 2018 augusztusában. Az alkotókat a zsűri véleménye és a közönség szavazatai alapján a Koronázási Ünnepi Játékok értékes ajándékaival jutalmazzuk.A rajzok beérkezésének határideje: 2018. július 23. hétfő, 10 óra. (Ezen időpont után nevezéseket már nem fogadunk.). A nyertesek nevét a www.koronazas.hu weboldalon (ahol bővebb információk is vannak) és a Koronázási Ünnepi Játékok hivatalos Facebook oldalán hirdetjük ki 2018. július 30-án. A közönségszavazatokat előreláthatólag 2018. július 24-29. között lehet leadni- olvasható a felhívásban.

„Több mint másfél hete hirdettük meg Kárpát-medence-szerte gyakorlatilag általános és középiskolás diákok számára Szent Erzsébet életét feldolgozni 11 legendában. A beérkező pályaművekből mi majd augusztus legelejére egy ember nagyságú óriáskódexet szeretnénk létrehozni, amelynek a lapjai ebből a 11 epizódból állnak össze. Kitesszük közszemlére, és az érdeklődők, kicsik és nagyok, haszonnal forgathatják majd az 1 méter 60 centi magas lapokat. Ebből következik még, hogy idén a Rákóczi Szövetséggel együttműködésben 60 Kárpát-medencei középiskolás fiatal fog érkezni Fehérvárra, ahol augusztus 12-től tíz napon keresztül egy történelmi tábor résztvevői lesznek. Megismerkednek a szertartásjáték előkészületeivel, és ők lesznek a statiszták is tevékeny színészi közreműködéssel”- nyilatkozta Matuz János dramaturg, a Vörösmarty Színház stratégiai intendánsa.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!