ERDON Helyi hírek

2018.07.23. 08:44

Pasik a pácban a fesztiválon

Csütörtökön este a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában elstartolt a VII. Nyári Színházi Fesztivál. A Pasik a pácban című zenés vígjáték fergeteges szórakozást nyújtott a közönségnek.

Csütörtökön este a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában elstartolt a VII. Nyári Színházi Fesztivál. A Pasik a pácban című zenés vígjáték fergeteges szórakozást nyújtott a közönségnek.Nehezen indult – az időjárás szeszélye miatt szinte csak az utolsó pillanatban dőlt el, hogy végül mégis megtartják, de nem a várban, hanem a Szakszervezetek Művelődési Házában –, de annál nagyobbat dobbantott az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a nyíregyházi Mandala Dalszínház, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) és a Partium Alapítvány által partnerségben lebonyolított Nyári Színházi Fesztivál idei nyitóelőadása, a Pasik a pácban című zenés vígjáték, mely igen magasra tette a mércét a színvonalat és a felhőtlen szórakozást illetően.

A termet zsúfolásig megtöltő érdeklődőket – pótszékek kitevésére volt szükség – köszöntő Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház vezetője és Kőrösi Kristóf NMD-elnök természetesen a sorozat egyik ötletgazdájáról, a Mandala alapítójáról, Dobos Lászlóról is megemlékeztek, együttérzésük és tiszteletük jeléül az özvegyét, Valéria asszonyt is színpadra hívták.

A történet

A megjelenteket rendezői minőségében Gergely Róbert is üdvözölte, majd több mint két órán keresztül szinte folyamatosan robbantak a poénbombák. A történetről röviden annyit: Mildred (Csomor Csilla) és George (R. Kárpáti Péter) 15 éves házassági évfordulójuk alkalmából egy röpke tengerparti nyaralásra készülnek, ám a minden tekintetben „kocka” férj vonakodik az utazástól. Ő inkább otthon maradna a könyveivel, meccset nézne vagy például jókat enne. Kisvártatva megérkezik Mildred nővére, Ethel (Rátonyi Hajni), akiről kiderül, hogy csúnyán összeveszett férjével, a csélcsap Humphrey-val (Heller Tamás). A testvérek – egymást hergelve és felbátorítva – szövetségre lépnek a két lehetetlen alak – azaz férjeik – ellen: bejelentik, hogy akkor ők utaznak el a tengerpartra, egy laza hétvégére. Az itthon hagyott „urakat” sem kell félteni: kihasználva a helyzetet, belevetik magukat a londoni éjszakába és két fiatal szépséggel, Jenniferrel (Házi Anita) és Shirleyvel (Némedi-Varga Tímea) térnek vissza a lakásba egy görbe és buja este ígéretében. De az emlékezetesnek ígérkező éjszaka nem várt fordulatokat, bonyodalmakat tartogat, és így a két pasi igen nagy pácba kerül…

A produkció sikeréhez a Bon Bon-os Szolnoki Péter által jegyzett zenei betétek is nagymértékben hozzájárultak.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!