ERDON Helyi hírek

2018.07.16. 13:32

Nagyváradi várfutás 2018: aktív időtöltés az egész családnak

Első alkalommal kerül megrendezésre Nagyváradon a „Crosul Cetății” elnevezésű amatőr futóverseny. A verseny időpontja 2018. augusztus 19., helyszíne pedig a nagyváradi vár és környéke.

Első alkalommal kerül megrendezésre Nagyváradon a „Crosul Cetății” elnevezésű amatőr futóverseny. A verseny időpontja 2018. augusztus 19., helyszíne pedig a nagyváradi vár és környéke.A nagyváradi Xterra SE egy olyan sporteseményt álmodott meg, amely elsősorban amatőr sportolókat szólít meg és olyanokat, akik kacérkodnak a futás gondolatával.

Gyerekes családok, baráti társaságok, kezdők és haladók, gyerekek és nagyszülők egyaránt találhatnak felkészültségüknek megfelelő távot: felnőtteknek és 12 év fölötti tinédzsereknek: Cross táv – 10 km, Mini táv – 3,3 km; gyerekeknek 04–14 év között: ingyenes Superhero Run (Szuperhős Futam) – 500 m. *12–14 év között a gyerekek választhatnak a felnőtt és gyerek távok közül (de mindegyiken csak írott szülői beleegyezéssel indulhatnak!).

Start: Cross+Mini távok, 2018. augusztus 19., 10.00 óra, nagyváradi vár.

Start: Superhero Run, 2018. augusztus 19., 12.00 óra, nagyváradi vár.

A versenyre regisztrálni 2018. augusztus 10-ig lehet az esemény kétnyelvű hivatalos weboldalán: http://www.xterrasport.ro/crosulcetatii

A Cross és Mini távra regisztrált versenyzők a startcsomagban emblémázott technikai pólót kapnak, a befutók pedig a távnak megfelelő finisher érmet. A dobogós helyezettek kupákat és egyéb ajándékokat nyerhetnek.

Szuperhősök versenye

Néhány szó a gyerek futásról (Superhero Run): arra biztatjuk a gyerekeket, hogy öltözzenek be kedvenc szuperhősüknek, hogy egy napra a szuperhősök birodalmává változtassuk a várat. A gyerekeket kísérő szülőket és azokat a felnőtteket, akiknek a lelkében még ott él a gyerek, szintén arra biztatjuk, hogy öltözzenek jelmezbe. „Előbb minden felnőtt gyermek volt, de csak kevesen emlékeznek rá.” (Antoine de Saint-Exupéry). Gyertek, idézzük fel együtt!

Fontos tudnivaló: a gyerekfutáson a szuperhős jelmez NEM kötelező, de azok a regisztrált gyerekek, akik jelmezben futnak, részt vesznek egy speciális tombolán, ahol ajándékcsomagokat nyerhetnek a rajtszámaik alapján. A Szuperhősök Tomboláján való részvételhez tehát 2 feltételnek kell megfelelni: 1. a gyereket regisztrálni kell a versenyre online (hogy rajtszámot kaphasson); 2. a gyereknek jelmezben kell részt vennie a versenyen. Korhatár: 04–14 év, de szülői kísérettel kisebb gyerekek is indulhatnak.

Azok a tinédzserek vagy felnőttek, akik csupán szórakozásból részt szeretnének venni a Superhero Runon, versenyen kívül természetesen megtehetik és szívesen is látjuk őket!

A versenyt egy családi futófesztiválnak szántuk, mely által a sportot és az aktív életmódot szeretnénk népszerűsíteni, ugyanakkor lehetőséget szeretnénk adni a családoknak a kellemes és egészséges időtöltésre.

Az első Superhero Run alkalmával az Xterra Bihor SE támogatja a „24 óra egy mosolyért” (24 de ore pentru un zambet) jótékonysági esemény adománygyűjtő kezdeményezését, melynek kedvezményezettje a Gavril Curteanu Városi Kórház Gyermekonkológiai Osztálya. Akik hozzá szeretnének járulni az adománygyűjtéshez, a várban elhelyezett urnába tehetnek bármilyen összeget a verseny alkalmával. A szuperhősök életeket mentenek!

További információk/hasznos linkek/elérhetőségek:

Regisztráció/weboldal: http://www.xterrasport.ro/crosulcetatii

Telefonszám: +40–727–707–404.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!