ERDON Helyi hírek

2018.07.16. 12:49

Elhunyt Andrei Şandor újságíró

Gyászol a Bihar megyei sajtó: szombaton tragikus hirtelenséggel, mindössze 42 éves korában elhunyt Andrei Şandor újságíró.

Gyászol a Bihar megyei sajtó: szombaton tragikus hirtelenséggel, mindössze 42 éves korában elhunyt Andrei Şandor újságíró.Sajtóértesülések szerint szombaton kora délután lett rosszul Nagyváradon, kihívta a mentőket, de nem akart kórházba menni. Nem sokkal az első rosszulléte után ismét rosszul lett, szívrohamot kapott, de a kiérkező gyorsmentők már nem tudták megmenteni az életét. Elhunyt kollégánk egy fiúgyermek édesapja volt. Andrei Şandor 1995-ben kezdte sajtós pályafutását a Sonvest Rádiónál.

A magyar kollégái által Andrásnak hívott Andrei Şandor az említett, később National FM nevet felvevő rádióban volt műsorvezető, szerkesztő, később főszerkesztő a kétezres évek elejéig, ezt az időszakot 1996–97-ben szakította meg egy kitérő, amikor a franciaországi Moulins város helyi rádiójánál dolgozott. Később Andrei Şandor laptársunknak, a Jurnal Bihoreannak volt munkatársa, ezt követően a contrastonline.ro szerkesztője, ennek megszűnése után pedig a bihorstiri.ro hírportál főszerkesztője volt. Andrei Şandort őszinteségéért, nyíltszívűségéért, korrektségéért szerették és becsülték kollégái. Híres volt kritikai, a közügyeket ideológiai, pártérdekektől és mindenféle konjunktúráktól mentesen szemlélő hozzáállásáról, szakmai tisztessége, becsületessége azoknak a tiszteletét is kivívta, akik egyébként nem értettek egyet egyes kritikáival. A Bihar megyei sajtó egy rendkívül értékes képviselője távozott az élők sorából.

Nyugodjon békében!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!