ERDON Helyi hírek

2018.07.24. 18:34

Elhalasztották a kisajátítást

Haladékhoz jutottak a nagyváradi Tímár (Plevnei) utca lakói: a nagyváradi önkormányzat ingatlankezelő igazgatósága jövő évre halasztotta az ottani házak kisajátítását.

Haladékhoz jutottak a nagyváradi Tímár (Plevnei) utca lakói: a nagyváradi önkormányzat ingatlankezelő igazgatósága jövő évre halasztotta az ottani házak kisajátítását.A polgármesteri hivatal sajtóirodája tájékoztat közleményében arról, hogy a váradi önkormányzat ingatlankezelő igazgatósága 2019-re halasztotta a Tímár (Plevnei) utcai házak kisajátítását, amelyeket az út szélesítése miatt akarnak majd lebontani. Az indoklás szerint a nagyváradi polgármesteri hivatalnak olyan nagyszámú projektje van folyamatban ebben az évben, ami komoly anyagi, műszaki és humánerőforrás ráfordítást jelent, és emiatt az említett kisajátítási eljárást kénytelenek jövő évre elhalasztani. Mint arról már több alkalommal beszámoltunk, a Tímár és a Szigligeti utca között, a Sebes-Körös fölött épülő új közúti híd felépülése után akarja a város kiszélesíteni a Tímár utcát, hogy jobb legyen a közúti összeköttetés a leendő híd és a Körös (Vladimirescu) utca között. A polgármesteri hivatal közleménye szerint a kisajátítás jövő év május-június időszakában fog megtörténni, és a becslések szerint már februárban közölni fogják a háztulajdonosokkal a kártérítés összegét, hogy azok időben új ingatlant vásárolhassanak maguknak. A közlemény felhívja a figyelmet arra is, hogy a Tímár utcai kisajátításban érintett tulajdonosok készüljenek fel az idei télre, vagyis szerezzék be a téli, fűtési szezonra szükséges üzemanyagot vagy fűtőanyagot, és végezzék el a minimális javításokat az ingatlanon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!