ERDON Helyi hírek

2018.06.08. 09:10

Csillagocska Családhét lesz Várad- Réten

Június 10-17. közt szervezi meg a Csillagocska Családhetet a dr. Pálfi József vezette Nagyvárad-Réti Református Egyházközség és a Csillagocska Alapítvány, Béres Klára fővédnökségével.

Június 10-17. közt szervezi meg a Csillagocska Családhetet a dr. Pálfi József vezette Nagyvárad-Réti Református Egyházközség és a Csillagocska Alapítvány, Béres Klára fővédnökségével.

Hosszú évekkel ezelőtt a Nagyvárad-Réti Református Egyházközség, illetve a Csillagocska Alapítvány úttörőnek bizonyult a Család-napi rendezvények kapcsán, hiszen akkoriban az újságok nemigen számoltak be ilyen típusú eseményekről. Szerencsére napjainkban- hála Istennek- már azt tapasztalhatjuk, hogy egyre több egyház, civil szervezet tart Család-napokat.

Dr. Pálfi József főszervező, várad-réti lelkipásztor, egyesületi elnök az Erdonnak azt nyilatkozta: idén úgy gondolták, hogy ha már az anyaország kormánya is annyira fontosnak véli a családot, hogy meghirdette a Családok Évét, akkor miért ne hívnák fel ők is még inkább erre a figyelmet itt, Nagyváradon, abban a formában, hogy ezúttal egy egész héten keresztül a családra összpontosítanak. A kollégáival, munkatársaival úgy egyeztetett, hogy bővítik a programkínálatot, és ha lehet, akkor minél szélesebb spektrumot igyekszenek átfogni, átölelni. A legkisebbektől a legidősebbekig megszólító műsorokat, rendezvényeket próbálnak szervezni, amelyeken lehetőleg mindenki jól érezze magát úgy, hogy mindeközben a család a kulcs szempont, -gondolat, -fogalom.

 

Mindenkinek

- A család kérdése számunkra teljesen egyértelmű, hiszen több esztendővel ezelőtt azért is kezdtünk el a családdal foglalkozni, mert a legfontosabb értéknek tekintjük az életünkben. Czakó Gábor barátunknak az egyik műsorában hallottam, hogy az egyik kínai írói, Lin Yu-tang szerint valójában kínai nemzet nincs, inkább kínai család van, és a kínai amikor a nemzetét építette, először a családját építette, és majd abból lett a nemzet. Kormányok, pártok, politikák jönnek-mennek a történelem színpadán, de a család örök. Az értéke önmagáért beszélt, megóv és összetart, egy olyan hely és fix pont az ember életében, ahová jó mindig visszavonulni, és ahol tényleg jó az embernek lenni azzal együtt, hogy a család számtalanszor ki van téve mindenféle megpróbáltatásnak, veszélynek, a széteséstől az elhalálozásig- fogalmazott a tiszteletes. Hozzátette: bár egy adott helyszínen, egy adott közösségben kezdték el a Család-napot, ezt a kört évről-évre igyekszenek bővíteni. Szinte minden alkalommal több száz ember tisztelte meg jelenlétével a rendezvényt, akik visszatérnek. Most is különféle programokkal készülnek, csillagocskáknak és nem csak csillagocskáknak, nemcsak rétiek, hanem minden váradinak, felekezettel függetlenül.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!