ERDON Helyi hírek

2018.06.06. 07:50

Apocrypha 2, a Muian művészeti projekt kiállítása

Az Apocrypha 2 lesz a Muian művészeti projekt utolsó olyan kiállítása, amely a váradi közösséget érintette, különböző formákban.

Az Apocrypha 2 lesz a Muian művészeti projekt utolsó olyan kiállítása, amely a váradi közösséget érintette, különböző formákban.A 2012-ben kezdődött Muian percepciós konfliktusokat okozott különböző intézmények és társadalmi szereplők között. A művész szerint e konfliktusok az emberek disztópikus természetét is megmutatták, ahogy összegzi is egy kis visszaemlékezésben:

„2015-ben a Muian 2-re megvettem hat művész munkáit, akik nyilvános inzultáltak, és meghívtam a látogatókat, hogy semmisítsék meg azokat. Így is történt. Azzal a megjegyzéssel, hogy nem az átlag váradiak, hanem más művészek tették tönkre a kollégáik, tanáraik és diákjaik munkáit. Egy tisztelt professzort le is fotóztunk, amint fúrógéppel kilyukasztja egy másik tisztelt professzor munkáját. Nem sokkal később együtt állítottak ki, mintha mi sem történt volna. Ez a váradi elit. A Muian az ő portréjuk. És az önöké. Szerezzék vissza a városukat.”

Gabriel Miloia, a projekt alkotója

A Muian Várad önarcképe.

A legtöbb váradi nem viseli el, hogy ránézzen.

Az Apocrypha 2 június 8-án nyílik a volt Oradinum gyárban 19 órakor és június 15-ig naponta 18–20 óra között lesz nyitva.

Bővebb részletek:

(Fizetett hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!