ERDON Helyi hírek

2018.05.04. 11:32

Magyaros ízek a majálison

Szerda délután kilátogattunk a nagyváradi várkertbe, megtekintettük a szombati főzőverseny helyszínét, valamint az RMDSZ-körzetek beszámoltak arról, hogy milyen programokkal készülnek a majálisra.

Szerda délután kilátogattunk a nagyváradi várkertbe, megtekintettük a szombati főzőverseny helyszínét, valamint az RMDSZ-körzetek beszámoltak arról, hogy milyen programokkal készülnek a majálisra.Immár 17. alkalommal szervezik meg a Minden Magyar Majálisa elnevezésű programkavalkádot a nagyváradi várkertben május 5-én, szombaton. A délelőtti és kora délutáni órákban főzőverseny fog zajlani, valamint családi- és gyermekprogramok. A főzőversenyen képviselteti magát mind a 10 nagyváradi RMDSZ-körzet. Szerda délután a nagyváradi várkertben jártunk, ahol a körzetek egy-egy képviselője elmondta azt, hogy mit fognak főzni, és milyen egyéb programokkal készülnek.

Magyaros ízek

A biharpüspöki RMDSZ-körzet részéről Timár Enikő vett részt a várkerti beszélgetésen. Elmondta, hogy meglepetéssel készülnek, magyaros ételt fognak főzni. A várad-őssi körzet programját Szallós Alpár mutatta be: hagyományos, eredeti ízekkel készülnek, bográcsgulyást fognak főzni. A várad-őssi sátorban sakkozni is lehet majd, kártyázni, valamint gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A csillagvárosi körzet terveit Orbán Éva mondta el, hagyományos gulyással fognak benevezni a főzőversenyre. A nagyvárad-szöllősi körzetet Baranyi Tünde képviselte, ők szintén meglepetéssel készülnek, annyit elárultak, hogy igazi magyaros ízekre lehet számítani. Tóth László a várad-újvárosi körzet részéről elmondta, hogy gulyással neveznek be a főzőversenyre, illetve bejelentette, hogy 10 és 12 órától várlátogatáson is részt vehetnek az érdeklődők. Az észak-rogériuszi RMDSZ-körzet részéről Bimbó-Szuhai Tibor ismertette a programot: magyaros ízekkel készülnek, valamint a sátrukban ökosarok is lesz, 10–13 óra között pedig beszélgetésen lehet részt venni, melynek témája a környezetvédelem. Többen babgulyással jelentkeznek a főzőversenyre, tudtuk meg a várkerti látogatáson. A várad-réti körzet részéről Somogyi Orsolya jött el a várkertbe, a várad-velencei körzet részéről Bereczki Mária, a várad-olaszi körzetből Porsztner Béla, a három körzet sátránál babgulyást fognak főzni. A dél-rogériuszi RMDSZ-körzet programját annak elnöke, Pető Dalma és Kócza Erika választmányi tag mutatta be: a főzőversenyre gulyással jelentkeznek, melyek Aranyics János oszlopos választmányi tag főz meg. Ugyanennél a sátornál át lehet venni Első könyvem kiadványt is, melyet a Rákóczi Szövetség Gólyahír programja ajánl fel.

Az ételeket egy három tagból álló zsűri fogja pontozni. A zsűri elnöke Nyilasi Tibor, a Ferencváros és a magyar válogatott élő legendája lesz. Az ételeket pontozni fogja még Tódor Csaba, a Queen’s étterem szakácsa, valamint Botházy Nándor, a nagyváradi RMDSZ ügyvezető elnöke. A zsűri pontszáma alapján hirdetik ki a nyertest, aki átveheti a tavalyi nyertes körzettől, a várad-velenceiektől a vándorkupát.

A Minden Magyar Majálisa főszervezői: Pro Rogériusz Közösségi és Kulturális Egyesület, az Ovisuli Egyesület, Czvikker Katalin és Pető Dalma, szervezői pedig Kócza Erika, Varga Friderika, Botházy Nándor és Kéry Hajnal. A rendezvény támogatója a Varadinum Kulturális Alapítvány és az Ovisuli Egyesület.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!