ERDON Helyi hírek

2018.05.25. 10:04

Homlokzatok felújítása Váradon

Amint azt a helyi tanács csütörtöki ülésén egyhangúlag megszavazták, több központi épület homlokzatát újítják majd fel a közeljövőben.

Amint azt a helyi tanács csütörtöki ülésén egyhangúlag megszavazták, több központi épület homlokzatát újítják majd fel a közeljövőben. Az egyik a Fő utca 7. sz. alatti, mely a Nagysándor József (Aurel Lazăr) utcával való kereszteződésnél található, közel a Park szállóhoz, mely szintén felújításra szorulna. Ezt megelőzően, a tanácsülés előtti sajtótájékoztatón a polgármester megjegyezte, hogy ha a parlament megszavazza majd a városi felújítás miatti kisajátítások törvényét, „a Park szálló lesz az első épület, melyen gyakorolni fogják” - amennyiben nem születik a homlokzat felújításra vonatkozó egyezség a tulajdonossal. Az Apolló-palotával szembeni, Fő utca 15. sz. alatti épület homlokzatát is felújítják, továbbá a Fő utca 14, 17-19, valamint 21 sz. alatti épületek homlokzatát is. A Kossuth utcai Füchsl-ház, valamint a Rimanóczy Kálmán (Iosif Vulcan) u. 14. sz. alatti épület szintén bekerültek a felújítási programba.

Mihamarabb fel szeretnék újíttatni az egykori Park szálló épületét, a filharmónia épületét, s azt az épületet, melyben jelenleg az Aranyhordó vendéglő működik. Jövőre a Zöldfa utcai, az Ezredévi emléktéri, Roman Ciorogariu, Eminescu utcai, továbbá egyéb Fő utcai épületek kerülnek sorra. Egy-egy homlokzat felújítás több százezer lejbe kerül, s gondot okoz az is, hogy nagyon kevés olyan cég van, mely a műemlék épületek felújítására vonatkozó engedéllyel rendelkezik, hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!