ERDON Helyi hírek

2018.04.10. 11:02

Wellness-központ épül Őssiben

Új wellnes-központ épül Nagyváradon, említette meg csütörtöki sajtótájékoztatóján Ilie Bolojan, a város polgármestere. Sok részletet nem árult el, lévén, hogy a projekt még nincs kidolgozva.

Új wellnes-központ épül Nagyváradon, említette meg csütörtöki sajtótájékoztatóján Ilie Bolojan, a város polgármestere. Sok részletet nem árult el, lévén, hogy a projekt még nincs kidolgozva.

 

Csak úgy mellékesen említette meg Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen a Cazaban utcai térkialakítás volt a téma, hogy Őssiben új akvapark épül. Az újságírók kérdéseire válaszolva a polgármester elmondta, hogy az Őssi strand területét mintegy 2,5 hektárosra bővítik, a jelenleg is használatban lévő standrészt felújítják, és ott azt követően is kedvezményes áron lehet majd hűsölni, emellett viszont egy új gyógyfürdőt építene a város, olyan létesítményt, amelyben nem lennének csúszdák, hanem csak gyógyfürdőzni lehet majd. Több részletet nem árult el a polgármester, lévén, hogy a projekt még nincs kidolgozva, annyi tűnik bizonyosnak, hogy a tervet a Közterület-fenntartó vállalat fogja megvalósítani. Hogy mikor lesz ebből a tervből valami, az nagyban függ attól, hogy a Közterület-fenntartó talál-e pályázati forrást erre a beruházásra, annál is inkább, mert jelenleg is több beruházást kell megvalósítania, mint amilyen a Kossuth (Independenței) utcai mélygarázs befejezése, a nagypiac átépítése vagy az ócskapiac elköltöztetése.

Cazaban utcai tér

A Cazaban utcai wellness-központ építésének terve annak kapcsán merült fel a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy a város vezetői bejelentették, az ezen a héten zajló helyi tanácsülés napirendi pontjai között szerepel a Cazaban utca és az Antonio Alexe sportcsarnok közötti tér átalakításának a terve. Ennek részleteit Florin Birta alpolgármester ismertette, kijelentve, hogy a sportcsarnok, az ifjúsági ház, az ottani ortodox templom és a Cazaban utca által közrezárt, 10.400 négyzetméteres tér felújításának a projektjét az Operatív Szektoriális Programhoz nyújtja majd be a város, amennyiben az április 12-én zajló helyi tanácsi ülésen a testület elfogadja a térfelújítás tervét. Az elképzelések szerint 440 négyzetméternyi területet gránitkővel burkolnak, ez a gyalogosoknak fenntartott rész lesz, míg 1830 négyzetméternyi területen zöldövezetet alakítanak ki. Florin Birta elmondta, hogy 25 platánfát és 700 örökzöld növényt ültetnek majd el ott, 1500 négyzetméteren gyepszőnyeg lesz. Lesz még ott egy a járószintbe beépített szökőkút is, és természetesen a közvilágítást is kiépítik, és padokat is elhelyeznek ott.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!