ERDON Helyi hírek

2018.04.23. 12:33

Sikereket elérő művészetisek

Véget értek az országos tantárgyversenyek (olimpiák), ahol a Nagyváradi Művészeti Líceum diákjai közül tizenegyen figyelemre méltó sikert arattak.

Véget értek az országos tantárgyversenyek (olimpiák), ahol a Nagyváradi Művészeti Líceum diákjai közül tizenegyen figyelemre méltó sikert arattak.

A tizenegy diák közül öten az intézmény magyar tagozatának diákjai. Ilisz Dominik VIII. osztályos diák a Nagybányán megszervezett zene olimpián harmadik helyezést ért el a zongoristák kategóriájában, míg Borbíró Tímea X. osztályos fuvolista és Popescu Dávid XI. osztályos zongorista Craiován bizonyították be rendkívüli képességeiket és szorgalmukat: mindketten országos második helyezettek lettek az idei olimpián. Catona Ábel X. osztályos diák 10-es jeggyel akárcsak tavaly, most is első helyezettje lett az idén Nagyváradon megszervezett országos magyar nyelvű római katolikus hittanolimpiának, Petrucz Ágnes XII. osztályos diák pedig 9,60-as átlaggal első dicséretet és két különdíjat érdemelt ki a protestáns felekezetek számára szervezett olimpián, Kézdivásárhelyen. Országos szakaszra további két diák is továbbjutott: elsőként jutott tovább Ellenes-Jakabffy Zselyke magyar nyelv és irodalomból, valamint Petrucz Eszter megyei második volt matematikából, mindketten VI. osztályos tanulók.

“Ezek az eredmények mind azt bizonyítják, hogy a Művészeti Líceumban ugyanolyan szinten biztosított a színvonalas oktatás/nevelés a művészeti tantárgyak mellett a többi kötelező, kerettantervben szereplő „hagyományos” tantárgy esetében is. Külön dicséret és tisztelet illeti a felkészítő tanárokat is, akik kimagasló tudásukkal nap, mint nap a lehető legjobbat hozzák ki a diákokból: Fekete Erzsébetet, Dr. Mircescu Georgianát, Ferencz Mercédeszt, Kötting Ilonát, Szilágyi Juditot, valamint Radó Judit tanárnőt. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!”- nyilatkozta az Erdon.ro-nak Nagy Gabriella aligazgatónő.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!