ERDON Helyi hírek

2018.03.18. 17:47

Több száz munkahely az Inform Media Press állásbörzéjén

Sokan eljöttek: pénteken és szombaton tartották az Inform Media Press által szervezett első állásbörzét a Trade Centerben, ahol számos cég, sok tevékenységi területen kínált munkát.

Sokan eljöttek: pénteken és szombaton tartották az Inform Media Press által szervezett első állásbörzét a Trade Centerben, ahol számos cég, sok tevékenységi területen kínált munkát.Már a péntek reggeli megnyitó sajtótájékoztatót megelőzően is érkeztek a látogatók a nagyváradi Trade Centerbe, majd a megnyitó idején is. És persze utána is, így igen népszerű lett az Inform Media Press által szervezett első állásbörze. A rendezvényt cégünk képviseletében Andrada Buhaș nyitotta meg, aki kiemelte: hirdetéseink révén partneri viszonyt ápolunk a legfontosabb munkaadókkal, ezt kamatoztatva igyekszünk a polgároknak minél több munkalehetőséget kínálni. A börzén részt vevő cégek képviselői egyenként kaptak szót, és mutatták be kínálatukat a tájékoztatón – miközben standjaikhoz érkeztek az érdeklődők. Az első állásokat már a 9 órakor megnyitott rendezvény ötödik percében be is töltötték.

Több, mint 400 állást kínáltak a cégek, amelyeknek reprezentánsai a helyszínen készségesen adtak információkat is vállalkozásaikról, illetve a munkahelyekről, a munkakörökkel kapcsolatos részletekről.

A Trade Centerben zajlott esemény több mint ötven állást kínált felsőfokú végzettségűeknek, ugyanakkor sok munkahelyet ilyennel nem bíróknak is. Ott voltak tehát a következők: Eberspaecher, Celestica, Class Furn, Selina, Inteva, Olimp Impex, Plastor, Fin Prom, Turism Felix, Faist Mecatronic, PGS, Leroy Merlin, Gros Metal, RE/MAX Joy és az UAMT Oradea. A rendezvény partnere a Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) volt.

Sok érdeklődő

A börzén végül mintegy 1000 érdeklődő fordult meg, a munkaadók azt javasolták, félévente tartsunk ilyet. A cégek átlagosan 25–30 önéletrajzot gyűjtöttek be naponta, és a legtöbb látogató nemcsak nézelődni jött, hanem valóban állásba akart kerülni. Gabriel Pleșca, a RE/MAX Joy képviselője elmondta: ők körülbelül 30 jelentkezőt regisztráltak, jónak tartják a szervezést, és legközelebb is szívesen jönnek standolni. Ana Maria Mezaroș, az Inteva küldötte azt emelte ki, hogy kellemes meglepetés volt neki a rendezvény, a helyszín is kifejezetten jó, és csak felkészült jelentkezőkkel találkozott. Antoanela Săteanu, az Olimp Impex részéről is elégedettségének adott hangot, és ő is azt mondta, szívesen jönnek még, akárcsak Mădălina Moroc, a Leroy Merlin HR-ese. Loredana Derșidan, az Eberspaecher embere azt mondta, sok jelentkező ismerős volt neki más hasonló rendezvényekről, de így is 60 jelentkezőt regisztráltak. Békési Csaba, az AJOFM vezetője jelezte: van még a megyei munkapiacon hely ilyen eseményeknek.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!