ERDON Helyi hírek

2018.03.27. 09:56

Szent László városa az én városom – 2018-ban is

A Szent László városa az én városom! fotópályázat keretében ismét Nagyvárad legjobb amatőr fotósát és a városról készült legnépszerűbb online fotót keresik. A szervezők ismertették a részleteket.

A Szent László városa az én városom! fotópályázat keretében ismét Nagyvárad legjobb amatőr fotósát és a városról készült legnépszerűbb online fotót keresik. A szervezők ismertették a részleteket.

Az RMDSZ nagyváradi szervezete az Euro Foto Art Egyesülettel közösen második alkalommal hirdeti meg a Szent László városa az én városom! elnevezésű fotópályázatot. A címek megszerzése érdekében minimum egy, maximum három darab, jó minőségű képpel lehet nevezni oly módon, hogy azt/azokat a nagyváradi RMDSZ e-mail címére küldik (nagyvaradirmdsz@yahoo.com), megadva a pályázó pontos nevét, telefonszámát, fotójának címét (ha van ilyen), illetve pár mondatban megfogalmazva azt, hogy mit jelent számára Nagyvárad, mit szeretne fotóival elmondani. Fontos továbbá, hogy a lefényképezett látványosság felismerhető legyen. A kép minimális korrekciója megengedett (a szín és kontraszt javítása), elhanyagolandó azonban a kép klónozása, vagy speciális retusáló programok használata. A képeket április 4–15. között várják. A tavalyihoz képest a szervezők apróbb változtatásokat eszközöltek, így ebben az évben a verseny két síkon, offline és online „módon” fog zajlani: a Legnépszerűbb online fotó Nagyváradról 2018 címet az kapja, akinek a nagyváradi RMDSZ Facebook-oldalán létrehozott albumban közzétett fotója április 16–22. között a legtöbb like-ot kapja. A Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2018 címet az elfogadott képek arányában egy háromtagú szakmai zsűri fogja odaítélni: Tóth István AFIAP, az Euro Foto Art Egyesület elnöke, Schönberg Gréta grafikus, a Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2017 díj nyertese, és Morvay Szabó Edina fotóművész, az Euro Foto Art Egyesület tagja. A képek beküldésével a pályázó automatikusan mindkét kategóriában indul.

Díjak

A legnépszerűbb online fotó Nagyváradról 2018 kategóriában az első három legtöbb like-ot összegyűjtő pályázó Tóth István felajánlásának köszönhetően május 2-tól kezdődően egy ingyenes, magyar nyelvű, egy hónapos fotótanfolyamon vehet részt, míg a Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2018 cím elnyerője egy digitális fényképezőgéppel gazdagodhat. A díjak átadására a Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében, május 11-én kerül sor, 18 órától a Vilidár István Stúdiógalériában (nagyváradi vár, C épület), ahol a beküldött képekből álló kiállítást is megnyitják.

A fotópályázattal a szervezők a város szépségére szeretnék felhívni a figyelmet, arra a szépségre, amelyről bár mindenki tud, de a mindennapi rohanásban sokszor elmennek mellette anélkül, hogy észrevennék. A rendszeresen megszervezendő fotópályázat anyagát pedig érdemes megőrizni, hiszen az komoly anyagot jelent, amelyből az évek során akár egy album is születhet – jegyezték meg a szervezők.

János Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!