ERDON Helyi hírek

2018.03.04. 09:10

Első díjas művészetis trió

Első díjjal tértek haza a Nagyváradi Művészeti Líceum diákjai a Nemzetközi LiveMuseArt elnevezésű zenei és színművészeti versenyről, Aradról.

Első díjjal tértek haza a Nagyváradi Művészeti Líceum diákjai a Nemzetközi LiveMuseArt elnevezésű zenei és színművészeti versenyről, Aradról.

Nagy Gabriella aligazgatónő azt nyilatkozta az erdon.ro-nak: immár harmadik alkalommal szervezték meg Aradon február 23-25. között a LiveMuseArt elnevezésű nemzetközi zenei és színművészeti versenyt, amelyen kamarazene kategóriában a Nagyváradi Művészeti Líceum három tanulója nagy sikerrel szerepelt: Bodi Mátyás László IX. osztályos tanuló, valamint Gagyi Viktória és Lovas Tamás XI. osztályos diákok. Bodi Mátyás zongorán, Gagyi Viktória klarinéton, Lovas Tamás pedig fuvolán játszott.

A TRIO nevű együttest alkotó tanulók a francia származású Jacques Ibert, Deux Interludes című darabjával szálltak versenybe és első díjjal jutalmazta őket a zsűri. A megmérettetésnek az aradi Sabin Drăgoi Művészeti Főgimnázium adott otthont. A diákokat Zăvoianu Marius kamarazenét oktató tanár készítette fel.

A kamarazene elnevezésű tantárgy a hangszer szakosok számára IX. osztálytól kötelező tantárgy, amelynek célja a kamarazenei művek alapos megismerése, széleskörű repertoár felépítése, hangversenyen előadandó művek elsajátítása. Ezeken az órákon hangsúlyos szerepet kap az összjáték különböző módozatainak megtanulása, és az egymást aktívan hallgató játékmód kialakítása. Ugyanakkor ez a tantárgy a közös gondolkodást, egymásra figyelést és reagálást, is fejleszti, valamint az együttmuzsikálás közösségformáló erejét is érvényre juttatja, növelve a tanulók egymás iránti felelősségérzetét, kihasználva a társas muzsikálás által nyújtott biztonságérzetet.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!