ERDON Helyi hírek

2018.02.02. 10:31

Női klubok fognak alakulni megyeszerte

Ismertette tavalyi akcióit, valamint idei terveit a Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete. Szerda délutáni tájékoztatójukon kifejtették idén főleg a tagtoborzásra összpontosítanak.

Ismertette tavalyi akcióit, valamint idei terveit a Bihar Megyei Magyar Vállalkozónők Egyesülete. Szerda délutáni tájékoztatójukon kifejtették idén főleg a tagtoborzásra összpontosítanak.

Még egy éve sincs, hogy megalakultak, de már sok rendezvényük volt: Tank-Szigeti Ildikó elnök, Pető Dalma ügyvezető, valamint három további alapító, Derzsi Judit, Ludescher Gabriella és Cormos-Pap Andrea közösen beszélt a tájékoztatón egyesületük tevékenységéről. Tavalyi akcióikról annak idején részletesen írtunk. Felidézték, hogy céljuk többek között a fiatal vállalkozó nők szövetségének megteremtése, vállalkozásaik népszerűsítése, első ülésük április végén volt a Continentalban, egyből magyarországi vendégekkel is, hiszen fontosnak tartják ezt a fajta szakmai kapcsolatépítést is. A Hozzáadott Érték című rendezvény a nők közép-kelet európai gazdasági szerepvállalásáról szólt. Június 21-én Én-márka címmel a Várban tartottak konferenciát, majd szeptemberben az Ovi Suli Egyesület tanszergyűjtése következett, ahol 12 darab tanszercsomagot állítottak össze. Október 20-án turisztikai tematikájú konferenciát hoztak tető alá, a Vállalkozók Bálját pedig november 18-án tartották a Lotusban, 165 vendéggel, ahol a Szacsvay iskola bentlakásának bebútorozására is gyűjtöttek. A karitatív rendezvényeik sorába illeszkedően továbbá karácsony előtt ruhát, cipőt, játékokat gyűjtöttek fiatal anyáknak, az ő gyerekeiknek, fogyatékkal élőknek és hajléktalanoknak. Tizenkét gyűjtőpont volt és a gyűjtésbe bekapcsolódott a Borsi Kézműves Nők Szervezete és a ferences rendi nővérek is. Még maradt is az adományokból, a maradékot idén márciusban fogják szétosztani. Pályáztak is, a ROVE-val közösen, 65 partiumi diáklánynak tartottak előadást a PKE-n, a DJTS támogatásával, szakmai felkészítéseket is szervezve.

Terveikről elmondták: idén főleg a tagtoborzásra összpontosítanak.

Ami jön

Most 12-en vannak, de váradi és megyei szinten is várnak minden érdeklődőt. Március 7-én 17 órától a váradi FanIce cukrászdában adnak találkát mindenkinek, aki be szeretne kapcsolódni, majd kéthavonta terveznek ülésezni. Ugyanakkor helyi grémiumokat terveznek létrehozni Margittán, Szalontán, Mihályfalván, Székelyhídon. Fontosnak tartják a partnerségi kapcsolatok erősítését is, így például a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal, a ROVEval, az egyházakkal, a Caritassal. Emellett március 9-én részt vesznek Budapesten a Nő 50 fölött című konferencián. Az év egyik fő rendezvénye a báljuk lesz majd november 17-én, márciusra pedig a Várba terveznek konferenciát, amin amúgy férfi vállalkozók is résztvehetnek. Erősítik online jelenlétüket idén, főleg Facebookon, de írni is lehet nekik, a magyarvallalkozonokegyesulete@yahoo.com címre.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!