ERDON Helyi hírek

2018.02.04. 12:03

Kötelesek jóváhagyni a mandátumot

Pénteken első fokon a Bihar Megyei Bíróság úgy döntött, arra kötelezi a Bihar Megyei Tanács 17 liberális párti tagját, hogy hagyják jóvá a PSD tanácsoslistáján soron következő Adrian Szatmari mandátumát.

Pénteken első fokon a Bihar Megyei Bíróság úgy döntött, arra kötelezi a Bihar Megyei Tanács 17 liberális párti tagját, hogy hagyják jóvá a PSD tanácsoslistáján soron következő Adrian Szatmari mandátumát. A pert Adrian Szatmari indította a frakció ellen. Ugyanakkor a bírósági határozat arra is kötelezi a „szabadelvűeket”, hogy fizessenek kártérítést a sértettnek, mely egyenértékű azzal az összeggel, melyet illetményként kellett volna kapjon 2017. szeptember 27-től, vagyis attól a naptól kezdve, mikor először akadályozták meg azt, hogy letehesse önkormányzati képviselői esküjét egészen addig a napig, amíg megtörténik a mandátumigazolás. A döntés nem jogerős, 15 napon belül lehet fellebbezni ellene.

A bírósági határozat az RMDSZ Bihar megyei szervezetének választmányi ülésén is szóba került. Cseke Attila megyei elnök azt mondta: reméli, ezzel végre beletörődnek a liberálisok a 2016 önkormányzati választások végeredményébe, visszatér a normalitás a tanácsülésekre, és felelős politikusként kezdenek el viselkedni.

Mint ismert, a hely azt követően üresedett meg, hogy a PSD kizárta soraiból Ana Maria Tiront. Azóta a közgyűlésben patthelyzet van, vagyis 17–17 tanácsosi arány, már ami a PNL és a PSD–RMDSZ–ALDE-koalíció önkormányzati képviselőinek létszámarányát illeti.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!